Henkilöstön vuokraus kasvaa ennätysvauhtia

Henkilöstöä vuokraavien yritysten kasvu on nyt ennätyskorkealla, kertoo alan yrityksiä edustava liitto HPL.

20.10.2017 15:19

Henkilöstöpalveluissa kasvu on ollut kuluvana vuonna nopeaa. Elokuun liikevaihtolukema oli henkilöstöpalveluissa kuluvan vuoden korkein, kertoo Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL tiedotteessaan.

HPL:n 20 suurimmalle alan yritykselle tehdyn liikevaihtotiedustelun mukaan henkilöstöpalveluiden liikevaihto oli vuoden 2017 heinäkuussa 108,2 miljoonaa euroa ja elokuussa 117,8 miljoonaa euroa. Edellisen vuoden heinäkuuhun verrattuna liikevaihto kasvoi 17 prosenttia ja elokuun liikevaihto 16 prosenttia. Tammi–elokuussa kasvua oli edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta 16 prosenttia.

HPL kertoo tiedotteessaan, että liikevaihdosta noin 80 prosenttia syntyy henkilöstövuokrauspalveluista. Kasvua siinä oli tapahtunut edellisen vuoden elo- ja heinäkuuhun verrattuna 22 prosenttia.

Kyselyssä tietoja kysytään henkilöstövuokraus-, rekrytointi-, ulkoistus- sekä valmennus- ja koulutuspalveluiden osalta. Näiden palveluryhmien yhteenlasketusta liikevaihdosta muodostuu henkilöstöpalveluiden liikevaihto. Lisäksi yrityksiltä kysytään erikseen liikevaihto muiden palveluiden osalta.

HPL:n mukaan alan hyvä kasvu jatkuu myös EK:n barometrin suhdannenäkymissä, jossa yrityksiä pyydetään arvioimaan suhdanteiden kehitystä tulevien kuukausien aikana. Henkilöstöpalvelualan yritysten liikevaihto kasvaa sen mukaan suurin piirtein entistä vauhtia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?