Euroopan investointipankilta 25 miljoonaa suomalaiselle lähdekoodiyritykselle - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Suomalaisyritys sai 25 miljoonaa euroa EIP:ltä – suurin Pohjoismaihin myönnetty rahoitus

Euroopan investointipankki (EIP) myöntää 25 miljoonaa euroa suomalaiselle Maria DB:lle. Kyseessä on suurin kasvurahoitus, jonka pankki on antanut millekään yritykselle Pohjoismaissa.

Euroopan investointipankki ei ole aiemmin myöntänyt yhtä suurta kasvurahoitussummaa Pohjoismaihin.­

8.5.2017 15:44

Maria DB kehittää avoimen lähdekoodin tietokantaa. Investointipankin ja yrityksen tiedotteen mukaan rahoituksella on tarkoitus edistää MariaDB:n tuotekehitystä, jotta yritys pystyy palvelemaan kasvavaa kansainvälistä suuryritysasiakaskuntaansa.

Maria DB tarvitsee myös rahoitusta myynnin ja markkinoinnin tehostamiseen Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.

Maria DB tarvitsee uusia osaajia Euroopassa erityisesti Suomessa, jossa se aikoo palkata tietokantoihin erikoistuneita kehittäjiä.

Tietokantamarkkinat muuttuvat kovaa vauhtia ja tiedotteen mukaan avoimen lähdekoodin tietokantoja otetaan jatkuvasti käyttöön eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi Telefónican, DBS Bankin ja Teleplanin kaltaiset suuret yritykset pyrkivät säästämään ja uudistamaan liiketoimintaansa uusimalla it-ratkaisujaan.

Markkinatutkimusyhtiö IDC on arvioinut maailmanlaajuisessa ennusteessaan tietokantamarkkinoiden ylittävän 50 miljardia dollari tänä vuonna. Vuonna 2015 niiden arvo oli 40 miljardia dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?