Pyykit voi kohta lähettää postiin – ”Isoin ryhmä tulee varmaankin olemaan kiireiset pukuihmiset” - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Erikoinen liikeidea: Likaiset pyykit voi kohta lähettää postiin

Koko maan kattava pakettipesula avaa Paimioon.

12.3.2017 6:10

Paimiolainen Vistan Pesula aloittaa pesulapalveluiden tarjoamisen postitse. Toimitusjohtaja Jari Mäkeläinen sai idean uudenlaisesta konseptista viime vuoden lopulla ja otti yhteyttä Postiin.

– He innostuivat ja olivat jo seuraavalla viikolla pesulalla neuvottelemassa asiasta. Nyt olemme pääsemässä vauhtiin, Mäkeläinen sanoo Taloussanomille.

Pestäväksi voi lähettää paitsi vaatteita, myös vuodevaatteita, verhoja ja pöytäliinoja. Uudenlainen pesulapalvelu on tarkoitettu yksityisille kuluttajille ja yrityksille.

– Isoin ryhmä tulee varmaankin olemaan kiireiset pukuihmiset. Ruuhkavuosia viettävät ihmiset, joilla on sopivasti rahaa käyttää palveluita, mutta toisaalta mahdoton kiire koko ajan. Uskon, että myös vanhempi väestö saadaan liikkeelle.

Aggressiivista hinnoittelua

Pakettipesula toimii koko Suomessa. Kokeneen pesulayrittäjän mukaan esimerkiksi Pohjois-Suomesta on viime vuosina lopetettu paljon pesuloita, koska toiminta ei ole ollut kannattavaa tai yrityksen toiminnalle ei ole löytynyt jatkajaa. Kysyntää palvelulle siis löytyy.

– Postin palvelut löytyvät kuitenkin vielä lähes joka kylästä, ja meillä on nyt 1 400 toimipistettä, johon pyykkinsä voi jättää.

Pesula lähtee kilpailemaan myös hinnalla. Toimitusjohtajan mukaan ihmiset ovat tottuneet siihen, että verkkokaupasta saa kaiken huomattavasti halvemmalla kuin kivijalkakaupasta.

– Normaalisti kauluspaidan pesu ja prässäys menee viiden ja kuuden euron välimaastoon. Meillä hinta on 2,95 euroa kappale. Näen, että saamme mittakaavaerolla tämän hinnoittelun kannattavaksi.

Pakettipesulan postikulut ovat yhtä suuret paikasta ja lähetyksen koosta riippumatta. Pyykkipaketille tulee hintaa yhteensä 11,90 euroa sisältäen molemmat suunnat.

– Uskon että tämä tulee keräämään asiakkaita läheltä ja kaukaa, Mäkeläinen päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?