Miljardikaupat tehnyt suomalainen paljasti uuden hankkeensa – ”Parantaa 100 miljoonan diabetes”

Yhdysvaltoihin kotiutunut suomalainen yrittäjä Sami Inkinen haluaa parantaa sadan miljoonan ihmisen kakkostyypin diabeteksen.

Sami Inkinen kuvattuna San Franciscossa 2014.

9.3.2017 21:01

Sami Inkisen yritys Virta Health tarjoaa kakkostyypin diabetekseen hoitoa, johon kuuluu vain vähän lääkkeitä eikä leikkaushoitoa.

Virta Health yhdistää yksilöidyn ruokavalio- ja liikuntaneuvonnan, elintoimintojen mittauksen ja terveyssovelluksen paketiksi, jolla luvataan tuloksia parhaimmillaan kolmessa kuukaudessa.

Virta Health kertoi tavoitteistaan eilen. Samalla se kertoi saaneensa 37 miljoonaa euroa rahoitusta useilta kasvurahastoilta.

Inkinen on yrityksen toimitusjohtaja.

– Tavoitteemme on parantaa sadan miljoonan ihmisen diabetes 2025 mennessä. Se on kunnianhimoinen tavoite, mutta joka päivä meitä motivoivat ihmiset, joiden elämän olemme jo muuttaneet, hän hehkuttaa tiedotteessa.

Virta Health toimii Yhdysvalloissa, joissa sen mukaan 29 miljoonaa ihmistä sairastaa kakkostyypin diabetestä. Tavoitteet ovat kuitenkin maailmanlaajuiset.

Liikunta ja elintapojen muuttaminen ovat jo pitkään olleet keskeisiä diabeteksen hoitokeinoja. Virta Health perustelee menetelmäänsä lisäksi tutkimuksella, jota ovat olleet tekemässä tohtorit Stephen Phinney ja Jeff Volek. Yhdessä Inkisen kanssa kolmikko on perustanut Virta Healthin.

Tutkimus julkaistiin tiistaina vertaisarvioidussa Journal of Medical Internet Research -lehdessä.

Tutkimuksen mukaan hiilihydraattien valvottu vähentäminen johti potilaat ketoosiin, mikä auttoi pitämään verensokerin tasapainossa ja vähentämään painoa sekä lääkkeitä. Tuloksia saatiin kymmenessä viikossa ja valvonnassa käytettiin etämenetelmiä, mikä on globaaliksi tähtäävän liiketoiminnan näkökulmasta houkuttelevaa.

Sami Inkinen tunnetaan kiinteistösivusto Trulian perustajana. Trulia myytiin kilpailijalleen Zillowille vuonna 2014 noin 2,6 miljardin euron hintaan. Inkinen nettosi kaupalla rutkasti, vaikka miljonääri hänestä oli tullut jo Trulian listautuessa pörssiin noin 1,5 vuotta ennen kauppoja.

Inkinen on intohimoinen triathlonisti, ja muutenkin kova urheilumies. 2014 hän souti vaimonsa kanssa 4 400 kilometriä Kaliforniasta Hawaijille. Tuolloin Inkinen kertoi Ylelle, että hänkin oli saanut diabeteksen esiasteen diagnoosin joitakin vuosia aiemmin.

Viime syksynä Inkinen kertoi yrittäjätarinoita esittelevässä Lannistumattomat-kirjassa rakentavansa uutta terveysalan yritystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?