Berner Oy:n tuotteita uhattu boikotilla – syynä liikenneministeri

Berner-nimi aiheuttaa sekaannusta. Kun liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) esiintyy julkisuudessa, Berner-yhtiö saa paljon yhteydenottoja kuluttajilta. Niistä suurin osa on kriittisiä.

23.1.2017 17:33

Kuluttajatuotteita valmistava Berner-yhtiö on viime vuoden aikana saanut runsaasti kyselyitä, jotka liittyvät ministeri Anne Berneriin.

– Parin viime viikon aikana niitä on tullut päivittäin, kertoo Bernerin viestintäpäällikkö Martina Lilius.

Osa asiakkaista soittaa kuluttajapalveluun, osa kommentoi asiaa sosiaalisissa mediassa yhtiön brändien kanavissa. Liliuksen mukaan yhteydenottoja on voinut olla muutama kymmenen viikoittain.

– Määrä riippuu siitä, miten paljon Anne Berner näkyy mediassa.

Keskeinen kysymys on, omistaako liikenne- ja viestintäministeri yritystä. Moni kysyy myös, onko hän työskennellyt yrityksessä.

Liliuksen mukaan palautteesta suurempi osa on negatiivista kuin positiivista.

– Osa asiakkaista ei halua käyttää tuotteitamme, koska he kuvittelevat, että Anne Bernerillä on joku yhteys yhtiöömme.

Berner valmistaa muun muassa XZ-hiustenhoitotuotteita, LV- ja Herbina -hygieniasarjoja sekä Lasol– ja Korrek-autonhoitotuotteita.

Vain nimi on sama

Vastaus yhtiöön tulleisiin kysymyksiin on helppo: Samasta sukunimestä huolimatta liikenne- ja viestintäministerillä ei ole yhteyksiä Bernerin toimintaan tai omistajasukuun.

Sekaannus tuli ilmi myös Berner-yhtiön tekemästä tunnettuustutkimuksesta. Lilius kertoo, että aika monelle vastaajalle ministeri tuli ensimmäisenä mieleen Berner-sanasta.

Lilius ei ihmettele tilannetta, sillä Suomessa Berner-nimi on harvinainen. Täällä toimii kuitenkin kaksi samannimistä yrittäjäsukua. Berner Oy on norjalaisen Sören Bernerin 1880-luvulla perustama perheyritys.

Anne Berner puolestaan on työskennellyt sisustustekstiiliyhtiö Vallila Interiorissa, jonka edeltäjän hänen sveitsiläinen isoisänsä Otto Berner perusti vuonna 1935.

Anne Berner myös omistaa Vallila Interioria. Hänen syksyllä eduskunnalle antamansa sidonnaisuusilmoituksen mukaan hänen osuutensa yhtiössä oli laskenut 60,52 prosentista 30,35 prosenttiin. Bernerin mukaan osakkeet olivat menneet hänen kolmelle pojalleen osana perheyhtiön sukupolvenvaihdosta.

Anne Berner jatkaa Vallilan hallituksen puheenjohtajana.

Anne Berner ei ole taakka

Sama nimi ei Liliuksen mukaan ole ongelma tai taakka.

– Tämä on aika lyhyt jakso 134-vuotiaan yrityksen historiassa, hän lisää.

Lilius kertoo, että Berner Oy on markkinoinut itseään brändit edellä. Tarkoituksena on kuitenkin muuttaa linjaa aiempaa avoimemmaksi.

– Sekaannuksesta riippumatta olemme aikoneet lisätä yrityksen näkyvyyttä ja tunnettuutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?