Rovio lopetti oppimispelit – nyt ponnistaa uusi suomalaisfirma - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Rovio lopetti oppimispelit – nyt ponnistaa uusi suomalaisfirma

Oppimispeliyhtiöön ovat sijoittaneet Rovion markkinointijohtaja Peter Vesterbacka ja Rovion perustaja Niklas Hed.

29.10.2015 21:23

Ryhmä peliyhtiö Rovion entisiä ja nykyisiä työntekijöitä on perustanut oppimispeleihin keskittyneen yhtiön.

Lightneer-nimisen yhtiön takana on vankka peliosaaminen. Sen on perustanut Rovion animaatiostudion vetäjä Lauri Konttori ja oppimisyksikköä aiemmin konsultoinut Lauri Järvilehto.

Sijoittajina mukana ovat Rovion markkinointijohtaja Peter Vesterbacka ja yksi Rovion perustajista Niklas Hed. He istuvat myös Lightneerin hallituksessa.

Lightneer kerää parhaillaan sijoittajilta "seitsemännumeroista" rahoitusta kehittääkseen kuluttajamarkkinoille suunnattua oppimispeliä, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Järvilehto.

– Siemenrahoituskierros on käynnissä. Pyrimme saamaan sen päätökseen muutaman viikon aikana. Hyvältä näyttää ja yrityksemme on otettu todella hyvin vastaan, Järvilehto sanoo.

Lightneerin tarkoituksena on julkista älypuhelimille kehitetty oppimispeli ensi vuoden syksyllä. Pelistä on olemassa jo "hyvin toimiva" prototyyppi, Järvilehto kertoo.

Oppimispelit ovat yleensä kehitetty lapsille tai kouluille. Järvilehdon mukaan Lightneerin peliä ei ole suunnattu kummallekaan tälle ryhmälle vaan kuluttajamarkkinoille.

Lightneerissa työskentelee tällä hetkellä kolme ihmistä, mutta kevääksi määrä on tarkoitus kasvattaa kahteentoista.

Angry Birds -pelistään tunnettu Rovio irtisanoi viime viikolla 213 työntekijää ja kertoi lopettavansa oppimisyksikkönsä. Yhtiö ilmoitti keskittyvänsä peleihin, mediaan ja kuluttajatuotteisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?