Rovio-pomo houkutteli koodarit viikoiksi mökille - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Rovio-pomo houkutteli koodarit viikoiksi mökille

Rovio Entertainmentin ja King Digitalin johtajat toteuttivat erikoisen tempauksen houkutellakseen uusia kykyjä Ruotsiin, Wall Street Journal kertoo.

19.8.2015 17:30

Borlängen kunnassa Taalainmaalla järjestettiin tänä vuonna kahdeksan viikon pelinkehitystapaaminen "Stugan", johon osallistui 23 nuorta pelinkehittäjää ympäri maailman.

Kehittäjille luvattiin ulkomaailmasta eristyksissä oleva mökki syvällä Ruotsin metsissä. Yrityssponsorit ja valtio maksoivat matkat, ruuat ja asumisen. Vastineeksi kehittäjien oli sitouduttava peliensä edistämiseen. Osuuksia peleistä ei vaadittu.

Idean takana oliva Rovio Entertainmentin Ruotsin johtaja Oskar Burman ja King Digital Entertainmentin johtaja Tommy Palm. Tavoitteena oli houkutella pelinkehittäjiä Ruotsiin.

Ruotsin peliteollisuus on porskuttanut siinä missä Suomenkin. Maasta on ponnistanut muun muassa Minecraft, jonka omistaa nykyisin Microsoft. King Digitalin hittipeli on Candy Crush.

Myös vaikeudet ovat osin samoja kuin Suomella. Osaavaa työvoimaa on vaikea houkutella.

– Kasvaisimme vieläkin nopeammin, jos olisi enemmän ihmisiä, joita palkata, alan etujärjestön tiedottaja Per Strömbäck sanoi Wall Street Journalille.

Ongelmatkin ulkomaisten kykyjen houkuttelussa ovat tutun kuuloisia: eläminen on kallista ja talvet ovat pitkiä ja pimeitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?