Haluatko johtajaksi? Kehitä näitä taitoja - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Haluatko johtajaksi? Kehitä näitä taitoja

Johtajat tarvitsevat 6–7 perustaitoa riippumatta siitä, johtavatko he muutamaa ihmistä vai kokonaista suuryritystä, Harvard Business Review kirjoittaa.

31.7.2014 18:09 | Päivitetty 31.7.2014 18:09

Luulisi, että hyvältä johtajalta vaaditaan eri asioita eri tehtävissä. Pikkupomon täytyy olla innokas tekemään tulosta, ja johtoryhmän jäseniltä vaaditaan strategista näkemystä.

Jossain määrin näin onkin, kirjoittavat konsulttiyhtiö Zenger/Folkmanin toimitusjohtaja Jack Zenger ja hallituksen puheenjohtaja Joseph Folkman. Heidän tuore selvityksensä kuitenkin paljastaa, että kaiken tasoisilta johtajilta vaaditaan samoja keskeisiä taitoja.

Zengerin ja Folkmanin selvityksen tulokset julkaistiin Harvard Business Review'ssä.

Selvityksen mukaan kaikilta johtajilta vaaditaan kykyä inspiroida ja motivoida muita. Tämä oli yleisimmin esiintynyt vaatimus alaisille ja eri tason johtajille tehdyssä kyselyssä.

Rehellisyys ja johdonmukaisuus sekä ongelmanratkaisukyky ja analyyttisyys olivat myös erittäin tärkeät ominaisuusparit. Kärkeen mahtui myös tuloksentekohalu, selkeä ja ytimekäs taito viestiä, yhteistyö kyky ja viimeisenä taito rakentaa ihmissuhteita.

Näiden taitojen hallinta on tärkeää kaikilla tasoilla. Eri asiat korostuvat eri tasoilla. 

Alin johto tarvitsee ennen kaikkea kykyä inspiroida ja motivoida muita. Keskijohdossa ongelmanratkaisukyky ja analyyttisyys on taidoista tärkein. Heidän yläpuolellaan olevat johtajat tarvitsevat enemmän hyviä viestintätaitoja kuin muiden tasojen johtajat.

Ainoastaan kaikkein ylimmät johtajat todella tarvitsevat strategista näkemystä. Heille se on viidenneksi tärkein taito. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?