Viis rypsipossusta, pian popsitaan viskisikaa - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Viis rypsipossusta, pian popsitaan viskisikaa

Amerikkalainen tislaamo yrittää kasvattaa possuja, joiden lihassa maistuu yhtiön viski.

13.5.2014 8:59 | Päivitetty 13.5.2014 8:59

Pidätkö possunlihasta? Entä viskistä? Siinä tapauksessa saattaisit pitää viskisiasta.

Jotenkin näin on kaiketi ajateltu iowalaisessa Templetonin ruisviskitislaamossa. Templetonissa nimittäin yritetään kasvattaa porsaita, joiden liha maistuu yhtiön viskiltä. Hankkeesta kertoo paikallinen televisiokanava WQAD8 verkkosivuillaan.

Tislaamo aikoo kasvattaa 25 Duroc-rodun viskiporsasta. Jotta porsaisiin saadaan tislaamon tuotteen maku, niille ei suinkaan juoteta yhtiön viskejä. Sen sijaan possut saavat syödäkseen samoja jyviä, joita hyödynnetään viskin valmistamisessa.

Tislaamon perustajan Keith Kerkhoffin mukaan yhtiö on jo saanut tiedusteluja porsaista. Viskinmakuisen lihan perään ovat kyselleet muun muassa ravintolat.

– Tämä on jotain sellaista, jonka joku olisi kuitenkin tehnyt. Haluamme olla kehityksen kärjessä, Kerkhoff perustelee hanketta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?