Joka viides yrittäjä stressaa joka päivä - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Joka viides yrittäjä kokee stressiä päivittäin

Liki joka toinen yrittäjä kokee työasioihin liittyvää stressiä joka viikko, viidennes joka päivä, kertoo Soneran TSN Gallupilla teettämä Yrittäjäkysely.

25.3.2014 9:13 | Päivitetty 25.3.2014 9:13

Eniten stressaavat ruuhkavuosiaan elävät 36–45-vuotiaat, joista viidennes kokee stressiä joka päivä.

Eniten yrittäjiä stressaavat yleiseen taloustilanteeseen ja yrityksen taloudelliseen tilanteeseen liittyvät asiat, vastaajista yli kolmannes stressasi näistä.  Kakkosena listalla ovat ajankäyttöön liittyvät asiat ja kolmosena yrityksen kehittämiseen liittyvät asiat.

Yrittäjistä valtaosa tekee enemmän selvästi enemmän töitä kuin tavallinen palkansaaja, jonka keskimääräinen työaika on noin 37,8 tuntia. Yrittäjät työskentelevät sen sijaan keskimäärin 51 tuntia viikossa. Yli 46 tuntia viikossa työskenteli kyselyn mukaan 60 prosenttia yrittäjistä. 14 prosenttia teki yli 60 tunnin viikkoja.

Vaikka nuoremmat yrittäjät stressaavat enemmän kuin vanhemmat yrittäjät, niin he tekevät lyhyempää päivää kuin vanhemmat yrittäjät. Alle 45-vuotiaista vain joka kymmenes tekee yli 60 tuntia töitä viikossa, kun yli 46-vuotiaista yrittäjistä liki kuudennes tekee yli 60 tuntia viikossa töitä.

Soneran Yrittäjäkysely tehtiin tammikuussa ja siihen vastasi satunnaisotannassa noin 850 yrittäjää. Keskimääräinen virhemarginaali tutkimuksessa on noin 3,5 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?