Yrittäjänä samat tulot kuin nyt? – Laskuri kertoo, paljonko on myytävä

Moni asiantuntija on miettinyt, kannattaisiko palkkatyön sijaan lähteä mieluummin yrittäjäksi. Yrittämisessä on vapautensa, mutta rahaa ei välttämättä tulisi entiseen malliin. Katso Taloussanomien laskurista, paljonko olisi tehtävä liikevaihtoa, että saisit nykyisen palkkasi verran tuloja.

11.2.2014 6:02 | Päivitetty 4.1.2016 22:16

Yhä useampi asiantuntija jättää palkkatyönsä – joko vapaaehtoisesti tai pakosta – ja alkaa myydä osaamistaan yrittäjänä.

Asiantuntijapalveluja tarjoavat yritykset ovat Suomen Yrittäjien ekonomistin Petri Malisen mukaan yleistyneet selvästi viime vuosina. Näille yrityksille on tyypillistä, että investoinnit ovat pienet ja yrittäjät voivat välillä siirtyä takaisin palkkatöihinkin.

Työsuhteesta irtautuminen saattaa olla kuitenkin vaikeaa, jos ei tiedä, saako yrittäjänä asuntolainansa maksettua ja lapsille leipää pöytään.

Suomen Rahatieto on tehnyt laskurin, jonka avulla voi karkeasti selvittää, paljonko palvelu- tai asiantuntijayrittäjän on tehtävä vuosittain liikevaihtoa saadakseen tiettyä bruttopalkkaa vastaavat tulot.

Liikevaihtotavoite riippuu toimialasta ja yrityksen koosta, mutta laskuria voi käyttää apuvälineenä yrittäjyyttä pohtiessa. Laskurin liikevaihtotavoite ilmaisee kannattavan liiketoiminnan tason, jossa on otettu huomioon myös yrittäjän eläketurva.

Jos esimerkiksi haluaa päästä suomalaisten keskipalkan eli 3 428 euron kuukausituloihin, yrittäjän on tehtävä vuodessa lähes 83 000 euroa liikevaihtoa.

4 000 euron bruttopalkkaa vastaaville tienesteille pääsee liki 97 000 euron vuosimyynnillä ja 5 000 euron palkkaa vastaavat tulot saavuttaa 121 000 euron liikevaihdolla.

Laskurista näkee myös, paljonko palkkasi maksaa työnantajallesi.

Laskuri on poistettu käytöstä. Pahoittelemme.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?