Työura vauhdissa, tienestit eivät – 1600 euroa kuussa - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Työura vauhdissa, tienestit eivät – 1600 euroa kuussa

Kaupan alalla työntekijöiden viikkotunnit jäävät usein 30 tuntiin tai sen alle. Matalapalkkaisella alalla tämä voi tarkoittaa räpiköintiä köyhyysloukun kynnyksellä. Työnantajien mukaan lisätunteja on mahdotonta järjestää kaikille.

21.10.2013 6:01 | Päivitetty 18.10.2013 17:18

Melko tavallinen tarina kaupan alalla: Työntekijä tekee viikossa 30 tuntia töitä eikä saa lisää vaikka kuinka pyytää. Opiskelut ovat ohi, ja käsissä leipätyö, jolla pitäisi itsensä elättää. Pahimmillaan täytyy katsoa vierestä, kun työnantaja palkkaa uusia käsipareja tekemään 10–15 tunnin työviikkoa.

Tämä on arkea palvelualoilla, kerrotaan Palvelualojen ammattiliitosta Pamista. Suurista ja tunnetuista työnantajista näin toimitaan muun muassa Osuuskaupoissa, Keskossa ja huonekalujätti Ikeassa. Pahimmillaan täyttä työviikkoa tekevät lähinnä esimiehet.

Pohjois-Savossa toimivassa Osuuskauppa PeeÄssässä on kaupan alalla 1200 työntekijää, joista 80 prosenttia on osa-aikaisia. Valtaosa työskentelee yli 25 tuntia viikossa.

Suomen Ikeoissa taas ahertaa noin 1350 ihmistä. Heistä noin neljäsosa tekee täyttä työviikkoa, neljäsosa noin 30 tunnin viikkoa ja loput alle 15:tä tuntia. Arviot ovat luottamusmiehiltä. Ikean henkilöstöjohtajan mukaan osa-aikaisia on 59 prosenttia työntekijöistä.

Työnantajien mukaan kyseessä on rakenne, jolle ei voi mitään: Asiakkaat tulevat iltaisin ja viikonloppuisin ja silloin tarvitaan huomattavat määrät työntekijöitä yhtä aikaa. Niin paljon, ettei muiksi ajoiksi riitä töitä siten, että kokoaikaisia voitaisiin palkata lisää. Monille osa-aikatyö sitä paitsi sopii loistavasti, työnantajat painottavat.

Mutta ei kaikille. Ikean luottamusmiehen Marcus Krogellin mukaan osa noin 30 tunnin tekijöistä on tyytyväinen työmääriinsä, osa ei. Ammattiliitossa tämä ryhmä tunnetaan.

Myyjän vähimmäispalkka alkaa pääkaupunkiseudulla 1737 eurosta ja kohoaa kahdeksassa vuodessa huippuunsa eli 1983 euroon kuukaudessa. Muualla Suomessa peruspalkka on kovimmillaan 1892 euroa. Päälle tulevat lisät. Noin 30 tunnin viikkotöillä tämä tarkoittaa, että palkka jää keskimäärin 1600 euroon kuussa.

– Monet kaupan alan työntekijät elävät lähes köyhyysloukussa, sanoo Osuuskauppa PeeÄssän kaupan alan pääluottamusmies Tuija Alava.

"Ei valtava väkimääräole yrityksenkään etu"

Työntekijöiden puolia pitävässä Pamissa myönnetään, että kaupoissa varmasti tarvitaan jonkin verran osa-aikaisia käsipareja kiirepiikkien vuoksi. Työaika- ja palkkausjärjestelmäasiantuntija Sirpa Leppäkangas ei ole kuitenkaan kuullut "aukottomia perusteluja" sille, miksei työtä voisi järjestellä monissa tapauksissa paremmin, jotta useampi saisi täysiä työviikkoja. Hän muistuttaa, että työehtosopimukset mahdollistavat monenlaista joustoa ja työvuorojen sekä -viikkojen tasoittamista.

Osuuskauppa PeeÄssässä tätä on yritetty "valtavasti", sanoo toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää. On kehitetty moniosaamista ja eri toimipisteissä työskentelyn mahdollisuuksia sekä työvuorojen suunnittelua, hän kertoo.

– Ei ole yrityksenkään etu, että on iso väkimäärä. Hallinnointi olisi helpompaa ja edullisempaa, ja ihmiset ovat sitä sitoutuneempia, mitä kattavammat työsuhteet heillä on, Hämäläinen sanoo. Mutta kun ei onnistu.

Henkilöstöjohtaja Sari Eklund Ikeasta vakuuttaa myös, että yrityksessä yritetään saada työntekijöille tunteja heidän toiveidensa mukaan, ja täydennystä etsitään vaikkapa naapuriosastoilta.

Työntekijäpuolen mukaan yritysten ponnistelut eivät aina vaikuta aidoilta.

– Tiedämme saman alan firmoja, joissa asiat on onnistuttu järjestämään ja joissa ei ole onnistuttu, Leppäkangas sanoo.

Pamin tulkinnan mukaan yritykset tahtovat työntekijäportaaseen myös joustavaa ilmatilaa. Työsopimuksiin kirjatut tunnit ovat minimitunteja, ja moni tekee mielellään ylimääräistä. Näin työnantaja saa työvoimaa tarvitessaan, muttei sitoudu mihinkään.

Laki määrää tarjoamaantyötä omille ensin

Ikeassa työntekijöitä – esimerkiksi juuri 30 tunnin tekijöitä – on kannustettu hakemaan lisätöitä sisäisen hakujärjestelmän kautta, luottamusmies Marcus Krogell kertoo. Tätä kautta Vantaan Ikeassa on kuitenkin kokoaikaistettu vuoden aikana vain kuusi ihmistä, ja heistä kolme on ollut määräaikaisia. Samaan aikaan tavarataloon on palkattu 101 työntekijää, joista 11 on kokoaikaisia, luottamusmies ynnää.

Työsopimuslain mukaan työnantajan täytyy tarjota lisätyötä ennen uuden väen palkkaamista jo töissä oleville ihmisille sekä järjestellä työtä niin, että tunteja voidaan heille tarjota. Käytännössä firmat kuitenkin palkkaavat uusia työntekijöitä, vaikka taloissa olisi lisätunteja hinkuvaa väkeä.

Pamin Leppäkankaan mukaan tällaisten tapausten riitauttaminen on hankalaa, koska oikeus on tulkinnut lakia eri tavoin. Joissakin tapauksissa lakia on tulkittu niinkin, että työnantajan liikkeenjohto-oikeus ohittaisi yöntarjousmisvelvoitteen.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?