Korttelikino Axa palauttaa keräysrahat - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Joukkorahoitus floppasi – Töölö voi jäädä ilman korttelikinoa

Kansalaiskeräys töölöläisen elokuvateatteri Axan tilojen ostamiseksi ei yltänyt toivottuun rahasummaan. Hankkeelle etsitään nyt yritysrahoitusta.

14.10.2013 18:51 | Päivitetty 14.10.2013 18:42

Verkossa toiminut rahankeräys Helsingin Nordenskiöldinkadulla sijaitsevan elokuvateatteritilan palauttamiseksi alkuperäiseen käyttöönsä ei tuottanut tavoitesummaa määräaikaan, lokakuun loppuun mennessä.

Keräyshankkeen aloittanut rekisteröimätön yhdistys Axa palauttaa keräystuotot niille jäsenille, jotka eivät halua jatkaa mukana suunnitteilla olevassa osakeyhtiössä.

– Näyttää siltä, että näin suurta hanketta ei ainakaan toistaiseksi voi rahoittaa kuluttajilta kerättävillä maksuilla. Olemme ilmoittaneet, että jos joukkorahoitushanke ei toteudu, ihmiset voivat pyytää rahansa takaisin. Näin näyttää nyt käyvän, sanoo Axan hallituksen puheenjohtaja Joonas Pekkanen.

Pekkanen sanoo, että Axa ottaa jokaiseen jäseneen yhteyttä maksujen palauttamiseksi. Jäsenten ei siis itse tarvitse selvittää, miten rahat saa takaisin.

Axan oli määrä kerätä 995 000 euroa elokuvateatterikiinteistön ostamiseksi. Varoja kerättiin muun muassa 90 euron suuruisilla kannatusjäsenmaksuilla, jotka suoritettiin verkkokaupassa. Kaupasta sai ostaa myös t-paitoja, nimikkopenkkejä tai yritystukipaketteja.

Joonas Pekkasen mukaan keräyksen järjestäjät eivät lannistu. Elokuvateatterihanke jatkuu nyt perustettavan osakeyhtiön muodossa. Myös yksityiset lahjoittajat voivat jättää kannatusmaksunsa nostamatta niin halutessaan.

– Etsimme osakeyhtiön rahoittajiksi noin kymmenkuntaa yritystä, joiden varoilla kiinteistö otettaisiin. Yhdistys vuokraisi elokuvateatterin tilat osakeyhtiöltä, sanoo Joonas Pekkanen.

Bio Axa toimi funkkistalossa Töölössä vuosina 1939–1984. Saliin mahtuu 200 katsojaa. Nyt tilan omistaa Siion-seurakunta. Elokuvateatterin varustamisen alkuperäiseen käyttöönsä on arvioitu maksavan jopa yli 200 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?