Kaipaatko kesää – nyt voit ulkoistaa itsesi Thaimaahan - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Sama työ, sama palkka – ja työpöytä Thaimaassa

Aurinko paistaa, luonto kukoistaa ja eläminen ja verotus ovat edullisia. Näin suomalaisia houkutellaan ulkoistamaan työnsä Thaimaahan. Räntäsateen lisäksi lämpöön lähtijä saa kuitenkin hyvästellä myös muutaman erittäin tärkeän edun. Lue, mihin kaikkeen etelään karkaaja saa varautua.

27.8.2013 6:01 | Päivitetty 28.8.2013 12:10

700 000 asukaan Chiang Maissa Pohjois-Thaimaassa sijaitsee viehättävä 400 neliön omakotitalo. Sisäpihalla pulppuaa suihkulähde.

Talosta löytyy muun muassa yksityinen baari ja tilapäisiä majoitustiloja, mutta sen hermokeskus on suuri avokonttori. Tietokonenäyttöjen äärellä koodaa parhaimmillaan 17 ruskettunutta työntekijää rennosti shortseihin ja t-paitoihin pukeutuneina.

Olemme suomalaisomisteisen mediatoimisto Iglun toimipisteessä. Iglu syntyi vuonna 2010, kun alkujaan tamperelainen Ozzi Järvinen ryhtyi yrittäjäksi Thaimaassa. Iglu myy asiakkailleen esimerkiksi nettikehitystä ja älypuhelimien sovelluksia.

Vuodessa Iglun henkilöstömäärä on yli tuplaantunut. Yksi syy kasvuun on Järvisen ideoima Työloma-projekti.

– Projekti sai nimensä siitä, että tarjoamme it-alalla työskenteleville mahdollisuutta tehdä työnsä ulkoistettuna vanhasta työpaikastaan. Täällä Iglussa he voivat viettää vaikka välivuoden trooppisissa olosuhteissa. Meillä on töissä väkeä thaimaalaisten lisäksi jo Suomesta, Englannista, USA:sta ja Virosta, sanoo Järvinen.

Yhtiön mukaan diili sopii kenelle tahansa it-alan ammattilaiselle, jonka työ voidaan tehdä etänä – esimerkiksi graafikoille, koodareille tai it-tukihenkilöille.Thaimaahan lähtijä voi olla työntekijä, jolloin hänen työsopimuksensa siirretään vanhasta työpaikasta Igluun. Myös yrittäjä tai freelancer voi siirtää yritystoimintansa, jolloin Iglu laskuttaa tehdyt työt ja hoitaa kirjanpidon.

Tällaista on työelämä Chiang Maissa

Ozzi Järvisen mukaan Iglun on helppo hankkia tarvittavat työluvat ja viisumit, sillä Thaimaan viranomaiset ovat myöntäneet yritykselle erityisen BOI-linsenssin.

– Hallitus tukee lisenssillä kehityskykyisiltä vaikuttavia ulkomaisia investointeja. Ilman lisenssiä toimiva yritys joutuu palkkaamaan yhtä ulkomaalaista työlupaa kohden neljä thaimaalaista työntekijää. Meille riittää työlupien saamiseen, että liikevaihtomme pystyy nykyisessä 250 000 eurossa lisenssiehtojen mukaan, sanoo Järvinen.

Iglulaisten työelämä on miellyttävää, sillä suomalaisesta toimistotyöstä poiketen tarjolla on kosolti raikasta ilmaa. Enemmistö työntekijöistä porhaltaa työmatkat skootterilla. Pisimmällä asuvalta kuluu matkaan kymmenen minuuttia.

– Kun lähdemme lounaalle lähiravintolaan, yksi annos maksaa 0,7–1 euroa. Muutenkin elämä on halpaa: tästä toimiston läheltä saa vuokralle kahden makuuhuoneen omakotitalon 125 eurolla kuussa, sanoo Järvinen.

Töiden jälkeen pelataan yhdessä golfia, katukiekkoa tai jalkapalloa. Viikonloppuisin tehdään moottoripyöräretkiä vuoristoon ja joskus yövytään vesistön päällä kelluvalla asuinlautalla. Vapaus harrastuksiin on suuri, sillä enemmistö työntekijöistä on perheettömiä tai pariskuntia.

Työnantaja säästää sotu-kulut

Iglussa uskotaan, että yhä useampaa yritystä kiinnostaa työlomasta saatava säästö henkilöstökuluissa.

Kun työntekijä tekee uuden työsopimuksen Iglun kanssa, Iglu maksaa tälle entisensuuruisen palkan paikallisessa valuutassa ja hoitaa myös Thaimassa tarvittavat sosiaaliturvamaksut.

Suomalainen työnantaja saa työntekijän bruttopalkan suuruisen laskun Iglulta. Suomalaisen yhtiön ei siis enää tarvitse maksaa työnantajakuluja.

– Thaimaassa sosiaaliturvamaksut ovat eri luokkaa kuin Suomessa. Tällä hetkellä kulut eivät ylitä missään palkkaluokassa 66 euroa. Sosiaaliturva on terveydenhuollossa mielestäni hyvä. Yrityksemme työntekijät saavat Kela-kortin tapaisen kortin, jolla voi käyttää yksityisten sairaaloiden palveluita, sano Järvinen.

Iglu pidättää työntekijän palkasta sekä yrittäjän tuloista 25 prosenttia. Tästä summasta Iglu suorittaa muun muassa yritysverot, työnantajakulut ja työntekijän henkilötuloverot.

Selvitä eläke- ja työttömyysturva

Mikäli Thaimaassa aikoo työskennellä pidempään, työlomalle haikailevan kannattaa kuitenkin huomioida, että eläke- ja työttömyysturva eivät ole Suomen veroiset.

– Thaimaassa on erilainen eläkejärjestelmä. Se perustuu pieneen kertasummaan, joka on nostettavissa, kun täyttää 60 vuotta, sanoo Järvinen.

Thaimaahan kotiutunut Järvinen kertoo varautuvansa itse eläkeikään kiinteistösijoituksilla. Hän muistuttaa, että säästäminen on helpompaa, koska verotus ja elinkustannukset ovat matalat.

It-ammattilaisten etujärjestön ammattiliitto Pron ict-sektorin johtaja Anssi Vuori uskoo monen suomalaisen työntekijän innostuvan ajatuksesta etelän lämpöön karkaamisesta, kun räntäkausi lähestyy. Ensin olisi kuitenkin selvitettävä eläke- ja työttömyysturva.

– Maasta riippuen eläkkeiden kertyminen ja työttömyysturva voivat olla hyvin erilaiset Suomeen verrattuna. Samat kysymykset ovat edessä myös niillä asiantuntijoilla, jotka ovat siirtymässä työpaikkansa perustamaan tytäryhtiöön lähemmäksikin, esimerkiksi Viroon. Omasta ammattiliitosta ja työttömyyskassasta voi kysyä neuvoja, sanoo Vuori.

Työttömyyskassa voi selvittää esimerkiksi, onko Suomeen palatessa enää mahdollista saada ansiosidonnaista työttömyyskorvausta, jos joutuu työttömäksi.

Vuori pitää vapaavuodelta palaajan asemaa turvattomana kotimaahan töihin palatessa.

–  Jos entisellä työnantajalla on yt-neuvottelut menossa ja työsuhde vanhaan työnantajaan on päättynyt, ei työpaikkaan paluu ole sanottua, arvioi Vuori.

Joikusoft: Ei sovi tiimityöhön

It-yhtiö Joikusoftissa työlomaan suhtaudutaan skeptisesti. Toimitusjohtaja Tom Ojalan mukaan ajatus ei sopisi yhtiön toimintaperiaatteisiin.  

– Työntekijän vinkkelistä idea on teoriassa ihan jees, jos vain perhetilanne sallii. Meidän ydinorganisaatiossamme se ei toimi. Tiimin jäsenet eivät voi lähteä eri aikavyöhykkeille ja etäyhteyksien päähän johdettaviksi, sanoo Ojala.

Joikusoft käyttää sekä omaa että ulkoistettua työvoimaa mobiiliohjelmistojensa tuotannossa. Joikusoftin ohjelmistojen avulla älypuhelin voi jakaa nettiyhteytensä langattomasti esimerkiksi toisen älypuhelimen, kannettavan tietokoneen tai tablettitietokoneen kanssa.

Ojala sanoo että esimerkiksi Joikusoftin markkinoinnin ja tuotekehityksen pitää olla jatkuvassa yhteydessä toisiinsa. Ulkoistettu väki on ohjelmistokoodaajia.

– On olemassa muitakin tapoja säästää kuin sotu-kulujen karsiminen. Voit esimerkiksi etsiä tuottavampia työntekijöitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?