Valviran tyrmäämän baari-idean isä puolustaa ajatustaan - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

"Emme halua juottaa ihmisiä lattialle" – yrittäjä puolustaa ideaansa

Vantaalle kaavaillaan uutta baaria, jossa pääsylipun hinnalla saisi juoda niin paljon kuin haluaa. Valvira suhtautuu ajatukseen hyvin nihkeästi, mutta baarin osakas puolustaa ideaansa.

9.8.2013 16:49 | Päivitetty 9.8.2013 18:55

Vantaan Sanomat kirjoitti tänään uudesta, Flamingo-viihdekeskuksen yhteyteen kaavaillusta anniskeluravintolasta, Open Bar Club & Loungesta.

Baarin konsepti on se, että 50 euron pääsylipulla saat juoda niin paljon kuin haluat. MTV 3:n haastattelema valvontavirasto Valviran ryhmäpäällikkö Kari Kunnas suhtautuu ideaan nihkeästi.

Kunnaksen mukaan suunniteltu konsepti on alkoholilain vastainen.

Open Barin osakkaan Ake Halttusen mielestä baarin idea on väärinymmärretty.

"Emme halua juottaa ihmisiä lattialle"

Kunnas uskoo, että suunniteltu konsepti yllyttäisi ihmisiä alkoholin käyttöön.

– Ymmärrän, että on helppo vetää johtopäätös, että ihmisiä halutaan juottaa lattialle. Mutta se ei ole meidän tavoitteemme, Halttunen sanoo Taloussanomille.

Halttusen mukaan ravintolaelämä rämpii, koska ihmiset juovat kotona ja menevät baariin puolenyön jälkeen niin ympäripäissään, että he eivät kykene yökerhosta mitään ostamaan – eikä heille toisaalta edes saisi siinä tilassa myydä mitään.

– Meidän tavoitteemme taas on avata jo kello kuudelta, ja houkutella ihmiset tänne hyvissä ajoin nauttimaan valvovan silmän alla illasta ja alkoholista, Halttunen sanoo.

Erilaisetkannustimet

Halttusen mukaan Open Barin kannustimet myydä ihmisille alkoholia eroavat normaalista yökerhosta.

– Siellä se kannustin myydä jo valmiiksi päihtyneelle ihmiselle liikaa viinaa on itse asiassa aika suuri, koska ravintola saa viinan myynnistä omat tulonsa, Halttunen sanoo.

– Me myymme viihdettä. Ei kellään olisi enää kivaa, jos ihmiset olisivat baarissamme liian humalassa.

Halttunen on tietysti oikeassa. Saatuaan viisikymmentä euroasi, Open Bar haluaa, että asiakkaat juovat mahdollisimman vähän, koska se tietää pieniä kuluja.

Valviran hylkäysolisi "traagista"

Halttunen sanoo odottavansa edelleen Valviran vastausta viranomaiselle kirjallisesti tehtyyn kannanottopyyntöön.

Entä jos Valvira hylkää konseptin?

– Se olisi traagista. Mutta uskon kyllä, että löydämme tavan järjestää asia, koska tämän tyyppisiä ravintoloita on Eurooppa pullollaan, Halttunen sanoo.

Jos Valvira tämän spesifin sovelluksen hylkää, on Halttusella liuta erilaisia skenaarioita hihassa. 

– Näkemyksemme on, että tässä ei ole mitään laitonta. Kysymys on pelkästään siitä, miten lakia tulkitaan, Halttunen sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?