Yrittäjät: Vilpillinen markkinointi kiusaa 100 000:ta - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Yrittäjät: Vilpillinen markkinointi kiusaa 100 000:ta

Julkaistu: 22.11.2012 6:05, Päivitetty 21.11.2012 17:20

Suomen yrittäjät arvioi, että harhaanjohtava markkinointi hankaloittaa ainakin 100 000 yrittäjän elämää. Lisäksi epäilyttävästä toiminnasta kilahtaa 20 miljoonaa euroa harmaaseen talouteen, järjestö laskee.

Yrittäjien puolia pitävä Suomen Yrittäjät -järjestö on pitänyt ennenkin meteliä pikkufirmoihin kohdistuvasta vilpillisestä markkinoinnista. Nyt järjestö esittää laskelmia ilmiön laajuudesta ja vaatii lakia yrittäjien turvaksi.

Yrittäjät tarkoittavat vilpillisellä markkinoinnilla esimerkiksi sitä, että aloittelevalle yrittäjälle tarjotaan puhelimessa näkyvyyttä internetin yrityshakemistossa. Moni kokee, ettei ole tilannut mitään, mutta silti perässä seuraa lasku.

Yrittäjät on nyt laskenut, että ilmiö koskettaa ainakin 100 000 yksinyrittäjää vuosittain. Ja muillekin yrittäjille ongelma on tuttu.

Moni maksaa aiheettoman laskun, ja yrittäjien mukaan näistä kertyy yli 20 miljoonan euron potti harmaalle taloudelle.

Suomen Yrittäjät -järjestö kertoo tänään ilmestyvässä lehdessään, että se on ryhtynyt vaatimaan aktiivisesti päättäjiltä, että ongelmaan puututtaisiin lainsäädännön keinoin.

– Poliitikkojen on päätettävä, halutaanko pienyrittäjiä suojata harhaanjohtavalta toiminnalta ja jopa suoranaisilta rikoksilta nykyistä tehokkaammin, yrittäjien lainsäädäntöasioiden päällikkö Janne Makkula sanoo lehdessä.

Makkulan mukaan ongelmaan voitaisiin puuttua esimerkiksi ulottamalla etämyynnin peruuttamisoikeus yrittäjiin.

Yrittäjien mukaan asiasta mainitaan hallitusohjelmassa, mutta nyt kirjausta pitäisi alkaa toteuttaa. Järjestö on tehnyt harhaanjohtavaan markkinointiin puuttumisesta aloitteen aihetta käsitteleville ministeriöille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?