Yle: Eläkekassa mokasi – bensayrittäjille yli 100 000 euron laskuja - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Yle: Eläkekassa mokasi – bensayrittäjille yli 100 000 euron laskuja

Vuosi sitten selvitykseen ajatuneen eläkekassa Viabekin puuttuvia varoja karhutaan suomalaisilta bensa-asemayrittäjiltä, Ylen uutiset kertoo. Seurauksena voi olla bensa-asemien konkurssiaalto.

20.11.2012 16:36 | Päivitetty 20.11.2012 16:38

Eläkekassa Viabekin pieleen menneiden sijoitusten vuoksi sen varoissa on peräti 13 miljoonan aukko. Tätä summaa kerätään nyt kaikilta kassan jäseniltä.

Ylen uutiset kertoo, että viime viikon lopulla useat yrittäjät ovat saaneet yli 100 000 euron laskuja. Summat vaihtelevat sen mukaan, kuinka monta työntekijää yrittäjällä on ollut vakuutettuna Viabekin kautta.

Vyyhti sai alkunsa viime vuonna, jolloin liikennepalvelualojen eläkekassa Viabek ajautui selvitystilaan. Tavoitteena oli siirtää kassan vakuutuskanta suuremman eläkeyhtiön hoidettavaksi.

Kassan tilaa peranneen selvityshallinnon mukaan Viabekin varoista uupuu kuitenkin noin 13 miljoonaa euroa. Syynä on vuonna 2007 tehty sijoitus, jonka arvo on sulanut puoleen.

Viabekiin kuuluu noin 360 yrittäjää, joiden pussista vajetta koetetaan nyt paikata. Ylen uutisten haastattelema Bensiinikauppiaiden liiton toimitusjohtaja Mika Hokkanen ei usko, että kovasti kilpaillulla alalla kaikki selviävät laskusta.

Laskut on viety oikeuteen, mutta aikaa on vähän. Laskuissa on eräpäivä marraskuun lopussa ja ne voidaan asettaa perintään ilman eri tuomiota tai päätöstä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?