Kampaajille ja kosmetologeille ehdotetaan kuittipakkoa - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Joka toinen parturi myy ohi kassan – kuittipakkoa ehdotetaan

Kauneudenhoitoalan harmaa talous vähenisi, jos kauneushoitolat ja parturi-kampaamot pakotettaisiin antamaan kuitti tehdystä työstä, uskoo asiaa pohtinut työryhmä.

­

3.7.2012 13:55 | Päivitetty 3.7.2012 13:54

Kuittipakkoa ehdottaa työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) asettama työryhmä, joka pohti harmaan talouden torjuntaa kauneudenhoitoalalla.

Työryhmän mukaan ohimyynti on yleisin harmaan talouden muoto parturi-kampaamoissa ja kauneushoitoloissa. Verotarkastuksissa jopa 49 prosenttia parturi-kampaamoista ja 44 prosenttia kosmetologeista jäi kiinni puuttuvasta myynnistä tai vääränsisältöisistä kuiteista.

Työryhmä perustelee esitystään sillä, että uudistus ei aiheuttaisi haittaa, jos yritys toimii hyvän kirjanpitotavan ja kuluttajakaupan mukaisesti.

Lisäksi työryhmä haluaisi säätää työnantajalle velvoitteen maksaa palkan suoraan työntekijän tilille. Työryhmän mukaan tilillemaksuvelvoitteesta ei koituisi ylimääräistä haittaa, sillä näin toimitaan pääasiassa nytkin.

Työryhmässä olivat edustettuina työ- ja elinkeinoministeriön lisäksi Suomen Hiusyrittäjät, Suomen Kosmetologien Yhdistys sekä Palvelualojen ammattiliitto PAM.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?