Management Eventsin Olli Muurainen on Pekka Haaviston tukimies - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Haaviston tukimies pelasti jo presidentin rouvan kakun

Pekka Haavisto (vihr) saa tukea talouselämästä, mutta myös Rakennusliiton vasemmalta siiveltä. Katso, ketä hänen joukoissaan seisoo, ja kuka antoi omistaan 25 000 euroa.

10.1.2012 6:11 | Päivitetty 11.1.2012 12:06

Taloussanomat esittelee presidenttiehdokkaiden taustajoukkoihin lähteneitä talousvaikuttajia Tukijoukot-sarjassa.

Ellen Svinhufvudin kakun pelastanut ja Billnäsin ruukkialuetta kehittävä Olli Muurainen johtaa Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan hallitusta. Paremmin Muurainen tunnetaan Management Eventsin perustajana ja hallituksen puheenjohtajana.

Hän vetoaa äänestäjiin, jotta hyvässä nosteessa oleva Haavisto varmistaisi paikkansa toiselle kierrokselle ohi Timo Soinin, Paavo Väyrysen ja Paavo Lipposen.

– Itse uskon, että toisella kierroksella on tärkeää katsoa tulevaisuuteen ja pohtia suomalaisen yrityselämän menestystä ja tulevaisuutta. Oma tuntumani on, että menneiden muistelu ei anna suomalaisille enää vaalikeskusteluissa yhtään enempää, Muurainen toteaa sidosryhmilleen osoittamassa vetoomuksessaan.

Hän toivoo, että presidentinvaalien toisesta kierroksesta tulee kansakuntaa yhdistävä ja innostava, ei isänmaata jakava tapahtuma.

– Mielestäni tämä toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla, kun toisella kierroksella ovat Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto, Muurainen sanoo.

Näin siis yrittäjä joka ihailee levy- ja lentoyhtiöitä omistavaa liikemies Richard Bransonia.

Hänet itsensä valittiin Ernst & Youngin Entrepreneur Of The Year -kisassa vuoden 2010 kasvuyrittäjäksi.

Haaviston tukijoiden joukossa Muurainen tekee poikkeuksen, koska hänellä on yritystoiminnassa kiinni selvästi eniten omaa rahaa. Hänen yhtiöitään ovat mm. Hjärnbruket Ab Oy, Management Events Studio Oy, Management Events International Oy Ltd, Billnäsin Ruukki Oy ja Raaseporin Kulttuuriverstas Oy Ab.

Muurainen on myös käytännössä Haaviston suurin tukimies. Hänen Hjärnbruket-yhtiönsä on lahjoittanut kampanjalle 25 000 euroa, kun seuraavaksi suurimmat yksityiset lahjoitukset ovat tuhannen euron luokkaa. 

Muut Haaviston tukijat Digian Pekka Sivosta lukuun ottamatta ovat lähinnä pien- ja osuuskuntayrittäjiä tai palkansaajia. Tukilistalla silmään pistää Rakennusliiton toinen puheenjohtaja Kyösti Suokas, joka oli Vasemmistoliiton ehdokas vuoden 2009 eurovaaleissa. Suokas sai runsaat 9815 ääntä, vaikka kampanja käytti rahaa muhkeat 110 000 euroa.

Keitä muitaon mukana:

• Bardy Aleksi, toimitusjohtaja, Helsinki -filmi Oy (yhtiön liikevaihto 3,3 milj.€)Eskelinen Jarmo ”Elukka”, toimitusjohtaja, Forum Virium eli Radio- ja televisiotekniikan tutkimus RTT Oy (0,7 milj.€)Haro Sulka, johtava suunnittelija, Sulake (43 milj.€)Heikkinen Kikke, kehitysjohtaja, Osuuskunta Lilith (0,6 milj.€)Jansson Sophia, hallituksen puheenjohtaja, Moomin Characters Ltd (4,0 milj.€)Laakia Raimo, yrittäjäLehtinen Roope, toimitusjohtaja, Moskito Television Oy (4,1 milj.€)Nieminen Alex, toimitusjohtaja, N2 (1,9 milj.€)Rinne Pasi, hallituksen puheenjohtaja, Gaia Group Oy (0,4 milj.€)Rislakki Eeropekka, maatilatorikauppias, Uni One Oy (1,6 milj.€)Salminen Johanna, Miss XL, yrittäjäSaukkomaa Harri, toimitusjohtaja, Tekir Oy (0,7 milj.€), hallituksen puheenjohtaja, Susamuru Oy (5,1 milj.€)Sivonen Pekka, hallituksen jäsen ja osakas, Digia Oyj (130 milj.€)Sorri Pentti, yrittäjä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?