Uusi hampurilaisketju tulee Suomeen

Amerikkalainen pikaruokaravintolaketju Carl’s Jr aikoo laajentua Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Ketju etsii parhaillaan Pohjoismaista franchise-kumppania yhdessä tanskalaisen konsulttiyhtiö PS4 Franchise Partnerin kanssa.

| Päivitetty

PS4 Franchise Partnerin partneri Bo Zoffmann kertoo, että amerikkalaisyhtiö aikoo perustaa franchise-kumppanin kanssa ainakin 25 hampurilaisravintolaa Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Hän arvioi, että Suomeen ravintoloita tulisi 5-6 kappaletta vuoden sisällä.

– 25 ravintolaa ei ole paljon koko Pohjoismaihin, joten arvioin kokonaislukumäärän kasvavan, jos löydämme kumppanin, Zoffmann sanoo. Hän on toistaiseksi etsinyt franchise-kumppaneita Ruotsista ja Tanskasta.

Suomeen laajentuvalla Carl’s Jr -ketjulla on edessä hyvin kilpaillut pikaruokamarkkinat. Amerikkalainen McDonald’s on tehnyt Suomessa tappiota lähes koko olemassaolonsa ajan. Kilpailija Burger King puolestaan perui Suomeen tulonsa viime vuonna.

Carl’s Jr aikoo erottua nykyisistä hampurilaisravintoloista korkealla laadulla. Ketjun ruokalistalla on hampurilaisia, jotka sisältävät muun muassa pekonia, avokadoa, sinihomejuustoa ja sieniä.

– Carl’s Jr on toisessa segmentissä kuin esimerkiksi McDonald’s. Ketju käyttää tuoreita ruoka-aineita, eikä jäädytettyjä sämpylöitä tai pihvejä. Se on erilainen ruokailukokemus kuin McDonald’sissa tai Burger Kingissä, Zoffmann sanoo.

Ruokailu Carl’s Jr:ssa on myös muodollisempaa kuin muissa pikaruokaravintoloissa. Carl’s Jr:ssa asiakas esimerkiksi tilaa annoksensa tiskiltä ja istuu odottamaan hampurilaista, jonka tuo tarjoilija.

Carl’s Jr -ketjulla on yli 3 150 ravintolaa 23 maassa. Yhtiö on perustettu vuonna 1941 Kaliforniassa. Nykyisin se on osa useita pikaruokaketjuja pyörittävää CKE Restaurants -yhtiötä, jonka puolestaan omistaa pääomasijoitusyhtiö Apollo Management.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?