Poliisi ei saa alennusta Poliisi-hampurilaisesta

Poliisi, taksi ja presidentti joutuvat samaan jonoon muiden kansalaisten kanssa Snacky-grilleillä. Alennuksia ei tipu, kuten ABC:lla ja McDonald'silla.

| Päivitetty

Poliisi-, Taksi- ja Presidentti-annoksista tunnetut Snacky-grillit eivät anna poliiseille samoja alennuksia kuin ABC:t ja McDonald’sit.

– Kaikkia palvellaan yhtäläisesti presidenttiä myöten, toimitusjohtaja Jukka Nieminen vakuuttaa, ja sanoo, ettei kukaan saa alennusta nimikkohampurilaisestaan.

Snackyn klassikkoannokset, kuten Poliisi tuplamällillä, syntyivät jo 1980-luvulla. Nieminen osti ketjun nimet, reseptit ja iskulauseet neljä vuotta sitten. Hän on sen jälkeen etsinyt uusia liikepaikkoja.

Markkinoinnissa Nieminen on käyttänyt muun muassa ”Poliisi on ystävä” -tarroja ja ”Poliisissa on munaa” -kondomeja.

– Näitä ilmaisia mainoslahjoja olemme toki antaneet poliiseille. He ovat lähetelleet niitä kollegoilleen ympäri maata.

”Poliisi on ystävä” -takalasitarran sai Snackylta jo 1980-luvulla. Viime pääsiäispyhinä Snacky jakoi 5000 ”Poliisissa on munaa” -kondomia American Car Show’ssa. Kondomin on saanut grilliltä jokainen asiakas, joka osaa sitä kysyä. Niemisen mukaan se on vastine McDonald’sin Happy Meal -lelulle.

Martti Ahtisaaren ja Elisabeth Rehnin kamppaillessa presidentinvaaleissa Snacky mainosti: ”Täältä saat ainakin oikean Presidentin”. Kun Ahtisaari liukasteli lakeerikenkiensä kanssa Tukholmassa, Snacky antoi alennuksen jokaiselle, joka tuli laastari otsassa grillille.

– Se aikaiset myyjä muistelevat, että ostajia riitti, Nieminen kertoo.

Snacky poistui katukuvasta 1995, kun Carrols nielaisi sen. Kun Hesburger haukkasi Carrolsin, Snacky jäi vuosien ajaksi pöytälaatikkoyhtiöksi. Niemisen Burger Bakers Oy osti kaikki Snackyn oikeudet Björn Westerholmilta 2007.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?