Hampurilaisyritys konkurssiin: "Pankki ajoi ahtaalle"

Hampurilaisketju Rollsin taustayhtiö on mennyt konkurssiin. PaPat, MaMat ja BaByt pysyvät kuitenkin myynnissä. Yhtiö syyttää rahoitustilanteen vaikeutumisesta pankkia.

| Päivitetty

Viime viikolla konkurssiin asetetun Rolls Family Oy:n toimintaa jatkaa nyt Jokes Family Oy.

– Molemmilla yhtiöillä on käyttöoikeus Rolls-tuotemerkkeihin. Yhtiöt ovat täysin itsenäisiä toimijoita, kummankin yhtiön toimitusjohtajana toimiva Juha Kivimurto sanoo.

Hänen mukaansa konkurssilla ei ole mitään vaikutusta franchising-lisenssin haltijoihin eli kauppiaisiin eikä myöskään koko ketjun toimintaan.

Konkurssihetkellä Rolls Family pyöritti itse enää vain yhtä toimipistettä. Senkin siirtymisestä uudelle yhtiölle neuvotellaan pesän kanssa. Kaiken kaikkiaan ketjussa on liki sata yrittäjävetoista toimipaikkaa.

Rollsin vaikeudet alkoivat kaksi vuotta sitten, kun taustayhtiö perusti kauppakeskuksiin omia ravintoloita. Kivimurto ei myönnä, että tämä olisi ollut virhe vaan sysää syyt pankin niskaan.

– Vuoden 2008 lama muutti kaiken yhden yössä, sillä rahoituspohjamme petti, kun Sampo Pankki veti rahoituksen pois.

Rolls Family Oy hakeutui yrityssaneerausjärjestelyyn kesällä 2009.

– Sampo Pankki on vastustanut saneerausmenettelyä alusta alkaen ja tehnyt viimeisen kahden vuoden aikana kaikkensa yhtiön liiketoiminnan vaikeuttamiseksi. Sampo Pankki myös haki Rolls Family Oy:n konkurssiin, Kivimurto sanoo. 

Vuonna 2009 yhtiö teki 4,4 miljoonan euron liikevaihdolla 1,3 miljoonan tappion. Vuonna 2010 liikevaihtoa kertyi enää 1,3 miljoonaa, mutta samalla tulos nousi aavistuksen plussan puolelle.

Rolls Familyn omistivat tasaosuuksin seinäjokelainen Jouko Huumo, salolainen Soile Ojala ja Juha Kivimurron JJ Westwind Finland Oy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?