Helsingistä Tallinnaan lentävä Copterline palaa liikenteeseen - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Copterline palaa liikenteeseen

Tämä lama on ohi! Helsingin ja Tallinnan välillä kolme vuotta keskeytyksissä ollut helikopteriliikenne käynnistyy uudelleen.

11.8.2011 14:39 | Päivitetty 11.8.2011 14:40

Edellisen kerran Copterlinen toiminta tyssäsi kansainväliseen finanssikriisiin syksyllä 2008 ja silloinen yritys meni konkurssiin.

Toimintaa eivät pitäneet lennossa edes Cargotecin omistajan Ilkka Herlinin rahat. Sitä ennen Copterlinen toiminta loppui vuoden 2005 onnettomuuteen, kun reitillä lentäneen amerikkalaisen Sikorsky S-76 -mallisen koneen pudottua mereen kuoli 14 ihmistä.

Nyt toiminta käynnistyy toisella vuonna 2008 lennetyllä Agusta 39-koneella. Se on tällä välin uusittu Yhdysvalloissa.

Konetta operoi virolainen Copeterline OÜ, jonka suomalainen emoyhtiö on Line-Support Oy. Tämä omistaa myös Helsingin Hernesaaren terminaalikiinteistöt omistavan Copter Kiinteistöt Oy:n. Line-Supportilla on seitsemän yksityistä omistajaa, joista osa on mukana yhtiön toiminnassa.

– Aluksi lähdemme liikkeelle yhdellä koneella. Hanketta on pohjustettu toista vuotta, toimitusjohtaja Kari Ljungberg kertoo ja lupaa kertoa ensi viikolla lisää aikatauluista, lippujen hinnoista ja mahdollisesta reitistä Pietariin.

Hänen mukaansa yhtiö keskittyy nyt entistä enemmän liikematkustajiin.

Viime heinäkuussa tehtiin Tallinnan ja Helsingin välisessä laivaliikenteessä kaikkien aikojen ennätys, kun kuukauden aikana reitillä kulki yli 900 000 matkustajaa.

Copterlinen kentät ovat edelleenkin Hernesaari ja Tallinnan Linnahalli, joten reitti kulkee keskustasta keskustaan. Ljungberg on luottavainen Helsingin terminaalin keskeisen sijainnin kanssa. ´

– Meillä on viisivuotiset sopimukset, mutta uskon että kymmenen vuoden päästä meillä on aivan uudet tilat, hän sanoo viitaten Helsingin rantojen rakentamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?