Saku Koivu pelastamassa Herkkunakkeja

Saku Koivun osakkuusfirma osti Suomen vanhimpiin kuuluvan makkaratehtaan Yrjö Wigren Oy:n.

16.3.2011 14:41 | Päivitetty 16.3.2011 15:32

Vuodesta 1917 toiminut lihanjalostusliike Yrjö Wigren Oy sai uudet omistajat, kun konkurssipesä myi yhtiön Perniön Liha Oy:n ja Interavanti yhdessä omistamalle yhtiölle.

Kaupan myötä vaihtoivat omistajaa tunnetut tuotemerkit: Herkkunakki, Ohutlenkki, Herkkusiskonmakkarat sekä Wigrenin meetvurstit ja maksamakkarat. Omien tuotteiden lisäksi Wigren valmistaa Tampereen Sarankulmassa myös Pirkka Herkkunakkeja. Wigrenillä on pisimpään yhtäjaksoisesti Tampereen Kauppahallissa toiminut myymälä.

Wigrenin uusi omistaja lupaa säilyttää tehtaan tuotannon Sarankulmassa. Yrjö Wigren Oy:n palveluksessa olevat 28 henkilöä siirtyvät kaupan yhteydessä vanhoina työntekijöinä. Yhtiön aiempi toimitusjohtaja Juha Salonen jatkaa uuden Wigrenin palveluksessa.

Salosen suvun omistama Wigren Catering jatkaa toimintaansa ennallaan.

"Joku roti pitää ollalaadun polkemisessa"

– Suomen vanhin makkaratehdas ei saa vain loppua –  joku roti pitää olla laadun polkemisessa. Halusimme tulla apuun, koska olemme itse käyneet läpi vaikean kamppailun laadun ja nykypäivän haasteiden yhteensovittamisessa, kertoo Perniön Lihan toimitusjohtaja Rami Himanto.

Tuoreimman kaupparekisteriin toimitetun tilinpäätöksen mukaan Wigrenin velat olivat noin viisi miljoonaa euroa. Varat koostuivat tuotemerkkien ja reseptien lisäksi lähinnä koneista ja laitteista, valmisvarastoista ja myyntisaamisista. Yhtiö toimii MK Finland 5 Oy:n omistamassa tehdaskiinteistössä. 

Saku Koivupienosakkaana

Vuonna 1930 perustettu Perniön Liha on yksityinen yhtiö, johon on sijoittanut rahojaan muun muassa jääkiekkoilija Saku Koivu. Myös hänen isänsä Jukka ja veljensä Mikko Koivu lähtivät osakkaiksi yhtiöön 2008.

Wigrenin muut uudet omistajat ovat kokeneita sijoittajia ja elintarvikealan toimijoita. Mukana ovat aiemminkin Wigreniä tukenut Interavanti Oyj sekä Rami Himanto, Juha Himanto ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan perustaja, Aschanin ja Wayne’s Coffeen pääomistaja ynnä monista elintarvikeyrityksistä tunnettu Pekka Siivonen-Uotila.

Perniön Lihan tunnetuin tuote on Yönakki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?