Isännöintiliitto ärähtää: Isännöijät eivät rahasta

Isännöintiliitto tyrmää syytteet, joiden mukaan isännöintiyritykset rahastavat uuden asunto-osakeyhtiölain varjolla.

10.12.2010 12:55 | Päivitetty 10.12.2010 12:56

Kesällä voimaantullut uusi asunto-osakeyhtiölaki täsmensi asuntojen remonttien seurantaa koskevia määräyksiä. Lain mukaan asukkaan pitää ilmoittaa taloyhtiölle kaikista asunnossa tehtävistä isommista korjauksista, ja taloyhtiön täytyy valvoa tai valvotuttaa töitä. Yleisimmin taloyhtiöt ovat jättäneet valvonnan isännöitsijälleen. Isännöitsijöiden laskuttamat summat ovat vaihdelleet suuresti.

– Jos hallitus ostaa palvelun isännöintiyritykseltä, totta kai sillä on hinta. Ei mikään palveluyritys pysty tuottamaan asiantuntijapalvelua ilmaiseksi, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Tero Heikkilä sanoo liiton tiedotteessa.

– Isännöintiyritykset ovat sopineet palveluiden tuottamisesta ja hinnoittelusta taloyhtiöiden kanssa. Näyttöä rahastuksesta ei ole, on esitetty vain epämääräisiä väitteitä ja aiheettomia syytöksiä.

Liiton mukaan yritysten toisistaan poikkeavat hinnat eivät kerro rahastuksesta. Tuomittavaa sen sijaan olisi, jos isännöintiyritys laskuttaisi asiakasta sovittua enemmän.

Mahdollisia ylilyöntejä liitto ei pidä ongelmana. Liitossa uskotaan, että taloyhtiö vaihtaa pian isännöitsijää, jos on tyytymätön sen palveluun tai hintoihin.

Isännöintiliiton mukaan ongelmana on usein ollut taloyhtiöiden tiedotus. Taloyhtiöiden hallitukset eivät ole muistaneet sopia isännöinnin kanssa tiedotuksesta osakkaille, jolloin osakkaat eivät ole tienneet isännöinnin kanssa tehdyistä sopimuksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?