Uusipaavalniemi asuu jäähallissaan

Kansanedustaja ja yrittäjä Markku Uusipaavalniemi asuu virallisesti jäähallissaan. Halliyhtiö on ylivelkaantunut.

2.12.2010 10:43 | Päivitetty 2.12.2010 10:43

Perussuomalaisten talousaivoksi tituleerattu ja tulevaksi valtiovarainministeriksi spekuloitu Markku Uusipaavalniemi on väestörekisterin mukaan kirjoilla 90-prosenttisesti omistamassaan curlinghallissa.

Hän muutti ainakin nimellisesti curlinghallin osoitteeseen Helsingin Oulunkylään jo huhtikuussa 2009. Aiemmin Uusipaavalniemi asui Hyvinkäällä vaimonsa kanssa. Tämä pani avioeron vireille kaksi kuukautta ennen muuttoa.

Uusipaavalniemi kieltäytyi kommentoimasta muuttoa, koska hän ”vastaa vain Suomen ja maailman taloutta koskeviin tiedusteluihin”.

Samasta osoitteesta Uusipaavalniemen kanssa löytyy liikuntapuisto, josta sijaitsee curlinghallin ohella myös jääkiekon harjoitushalli, jääpallokenttä ja luotonvalvontayhtiö Intrum Justitian sponsoroima tekonurmikenttä nimeltään Fair Pay Areena.

Velkaa kolme kertaayli liikevaihdonOulunkylän Curlinghalli Oy:n talous notkahti pahasti viime vuoden aikana.

Liikevaihto putosi kolmanneksen, ja yhtiö velkaantui entisestään. Velkataakka, 685 000 euroa, on tuoreimpien tilinpäätösten mukaan yli kolminkertainen liikevaihtoon (215 000 euroa) verrattuna.

Helsingin kaupungilta saamaansa velkaa halliyhtiö on lyhentänyt täsmällisesti. Kymmeneksi vuodeksi myönnetystä puolen miljoonan velasta on jäljellä enää 140 000 euroa.

Opetusministeriö myönsi aikanaan hallille 240 000 euroa suoraa avustusta. Ylen A-studio kertoi viime maanantaina, että opetusministeriö harkitsee avustusten takaisinperintää, koska halli ei ole valmistunut ajallaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?