Lihatukkuri: Työntekijöille on maksettava ylitöistä

Lihatukkuri Veijo Votkin ei hyväksy elintarviketeollisuuden työnantajien kovaa linjaa eikä työsulkua. Hänen mielestään työntekijöiltä vaaditut joustot eivät ole tarpeen. Työntekijöille on maksettava ylitöistä, hän vaatii.

27.4.2010 10:09 | Päivitetty 27.4.2010 10:09

Elintarviketeollisuusliiton ajamat työajan joustot ja työntekijöiden painostus työsululla ovat saanet vastustajia yllättävältä taholta.

– En kerta kaikkiaan hyväksy sitä, että työntekijälle ei makseta ylitöistä, lihatukkuri Veijo Votkin sanoo Taloussanomille.

Keskisuurta lihatukkua ja makkaratehdasta Helsingin Sörnäisissä johtava Votkin sanoo asettuvansa kiistassa mieluummin työntekijöiden kuin työnantajien puolelle.

Votkin julisti tiistai-aamun Helsingin Sanomissa: ”Soitan ETL:ään ja kysyn, että eroammeko itse vai haluavatko he mieluummin erottaa meidät jäsenyydestään. Emme ryhdy työsulkuun, emme tue näitä työnantajaliiton tavoitteita.”

Vielä tiistain aamutunteina ei työnantajia edustavasta Elintarviketeollisuuden liitosta ollut tullut yhteydenottoa. Votkin epäileekin, että työnantajien rintama murenee. Hän alleviivaa, että kysymys on olettamuksesta, mutta:

– En usko, että nekään, jotka tätä joustoa aluksi ajoivat, ovat enää sillä kannalla. 2–3 suurimmasta en tiedä, mutta liha-alalla tuskin on tarvetta tällaiseen joustoon.

– Olen vanhan systeemin kannalla. Kun on ruuhka ja sesonki, tehdään töitä hyvällä katteella. Myös työntekijällä pitää olla oikeus päästä nauttimaan ylitöistä ja saada oma osuutensa tästä.

– Minulla on hyvät välit henkilökunnan kanssa. Kun he eivät mene lakkoon, en minäkään ryhdy työsulkuun.

Olette kuitenkin riippuvaisia suurten lihayhtiöiden raaka-aineista. Ettekö pelkää, että toimituksianne vaikeutetaan?

– En osaa kuvitellakaan sellaista tilannetta. Ei ole toisen yrityksen asia puuttua toisen yrityksen asioihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?