Marimekon Paakkanen: Sain eläinaktivisteilta, mitä ansaitsin - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Marimekon Paakkanen: Sain eläinaktivisteilta, mitä ansaitsin

Marimekon entinen toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen osallistui eilen turkistarhakeskusteluun. Paakkasen mielestä maa- ja metsätalousministeriön tehtävä on huolehtia, että eläinsuojelulakeja myös valvotaan.

4.3.2010 9:31 | Päivitetty 4.3.2010 11:05

– Ei siinä ole maa- ja metsätalousministeriöllä puolustamista, jos ei vieläkään valvota laillista elinkeinoa. Se on valvottava! Ei tuollaista voi katsella, mitä sieltä on näytetty, Paakkanen sanoi Helsingin Sanomien mukaan puhuessaan Teknillisen korkeakoulun vierailuluennolla. Hän viittasi eläinaktivistien turkistarhoilla kuvaamiin videoihin.

Paakkanen katui myös sitä, että Marimekko aikoinaan omisti turkisyhtiö Grünsteinin. Entisen toimitusjohtajan mukaan Marimekon hallitus ehdotti hänelle Grünsteinin ostamista Venäjän-viennin vauhdittamiseksi. 

Eläinaktivistit osoittivat 2000-luvun alkuvuosina usein mieltään Paakkasta ja Marimekkoa vastaan Marimekon myymälöiden ja pääkonttorin edustoilla.

– Minä olin ansainnut sen. Kerran olin tulossa Pariisista työmatkalta, ja siellä oli eduskuntatalon rapulla kyltti, jossa luki, että 'Marimekko on verimekko'. Silloin ajattelin, että huomenna myyn Grünsteinin pois, Paakkanen sanoi Helsingin Sanomien mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?