Henry Kataja menehtynyt – konkurssi kävi terveyden päälle - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Henry Kataja menehtynyt – konkurssi kävi terveyden päälle

Konkurssiin menneen rakennusliike Henry Kataja Oy:n perustaja on kuollut. Rakennuslehden tietojen mukaan konkurssitaistelu kävi Henry Katajan terveyden päälle niin, että hän menehtyi sairauskohtaukseen vuoden alussa.

Henry Kataja Oy:n konkurssin takia keskeneräiseksi jääneitä paritaloja Kylävoudintiellä Helsingissä. ­

21.1.2010 11:53 | Päivitetty 21.1.2010 17:01

Rakennusurakoitsija Henry Kataja kuoli vuodenvaihteessa äkilliseen sairauskohtaukseen 54-vuotiaana, kertoo Rakennuslehti verkkosivullaan.

Lehden mukaan konkurssitaistelu vaikutti heikentävästi Katajan terveydentilaan, ja hän menehtyi sairauskohtaukseen 1. tammikuuta.

Rakennusliike Henry Kataja Oy asetettiin konkurssiin viime vuoden huhtikuussa.

Ennen sitä Kataja teki kaikkensa pelastaakseen yrityksensä sen jälkeen kun asuntokaupan hyytyminen vuonna 2008 ajoi yhtiön vaikeuksiin.

Lehden mukaan Kataja neuvotteli viimeiset elinkuukautensa konkurssin purkamisesta konkurssilain mukaisella sovinnolla.

Hän yritti myös käynnistää uutta yritystä, jotta voisi jatkaa työskentelyä. Lisäksi hän toimi rakennusinsinöörityttärensä yrityksen tukena jakaen osaamistaan.

Lehden mukaan Kataja koki lähes pilkkana yhtiönsä alasajoprosessin ehtiessään nähdä elämäntyönsä realisaation alkuvaiheen.

Katajan perustama rakennusliike kasvoi yhdeksi pääkaupunkiseudun merkittävistä  yksityisistä rakennusliikkeistä.  Yhtiö rakensi 23 vuoden aikana noin 5 000 asuntoa ja lukuisia julkisia rakennuksia eri rakennuttajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?