Helsingin vanhettuminen tuo yrityksille ongelmia - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Helsingin vanhettuminen tuo yrityksille ongelmia

Helsingin seutua uhkaa työvoimapula. Helsingin seudun kauppakamarin mukaan alueen nuoret eivät pysty täyttämään eläkkeelle lähtevien jättämää aukkoa työmarkkinoilla.

4.1.2010 13:19 | Päivitetty 4.1.2010 13:25

Eläköityminen kiihtyy Helsingin seudulla. Eniten eläkkeelle lähtee työntekijöitä kahden vuoden kuluttua. Tuolloin eläkkeelle siirtyy 18 000 ihmistä. Se on kuusi tuhatta henkeä enemmän kuin nyt, kertoo Helsingin seudun kauppakamari.

Helsingin seudulla on nyt noin 700 000 työpaikkaa. Helsingin seudun kauppakamari esittää huolensa kiihtyvästä eläköitymisestä, sillä se uhkaa yritysten kasvukykyä. Kauppakamarin mukaan alueen nuoret ikäluokat pystyvät täyttämään vain osittain avautuvat työpaikat.

– Tilannetta Helsingin seudulla kärjistää entistään se, että täällä on edelleen yli 2 000 ammatillisen koulutuksen nuorisoasteen aloituspaikan vaje, Helsingin seudun kauppakamarin asiamies Markku Lahtinen sanoo tiedotteessa.

Kauppakamarin mukaan yritysten kasvunäkymät eläköityvällä Helsingin seudulla ovat kehnot. Kauppakamari uskoo seudun yritysten yrittävän haalia entistä voimakkaammin ammattitaitoista työvoimaa työvoimapulan helpottamiseksi.

Tilanteen korjaamiseksi Helsingin seudun kauppakamari ehdottaa yritysten ja eri koulutusasteiden yhteistyön tiivistämistä. Lisäksi aikuis- ja yrityskoulutuksen rahoitusta olisi suunnattava osatutkintoja ja monialaosaamista suosivaksi.

– Lisäksi olisi luotava palvelumalli, jolla voidaan yhden luukun periaatteella kunta- ja hallintorajat ylittäen palvella työnantajia ja pk-yrityksiä, jotka etsivät ulkomaalaistaustaista osaamista, asiamies Lahtinen esittää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?