Perusteollisuus - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Vidgrénin Ponsse tarkensi näkymiään

Metsäkonevalmistaja Ponsse ilmoittaa tarkentavansa julkisuudessa liikkuneita tietoja yhtiön tulevaisuudennäkymistä. Aiemmin keskiviikkona Ponssen hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Einari Vidgren aiheutti kohua lausunnoillaan maakuntalehdessä

18.11.2009 16:32 | Päivitetty 18.11.2009 16:35

Ponssen tiedotteen mukaan markkinat ovat alkaneet piristyä maltillisesti. Huollon, liikevaihdon sekä uusien koneiden myynnin kehittymisen arvioidaan vaikuttavan loka–joulukuun tulokseen myönteisesti.

– Markkinoiden ennustettavuus on edelleen haasteellista, mutta kannattavuuden kehittyminen luo edellytyksiä tuloksen parantumiseen sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Uusien koneiden myyntimäärän kehittyessä yhtiöllä on mahdollisuus positiiviseen tulokseen vuonna 2010, tiedotteessa todetaan.

Ponssen mukaan tehtaan kapasiteetin käyttöä on nostettu yhteen vuoroon lokakuussa. Tilausvirran kehittyminen on lisännyt tilauskantaa, mutta määräaikaiset lomautukset muualla kuin myynnissä, huollossa ja tuotekehityksessä jatkuvat toistaiseksi, kun kapasiteettia sopeutetaan vallitsevaan kysyntään.

Tämän vuoden liikevaihto tulee jäämään viime vuotta alhaisemmaksi ja liiketulos tappiolliseksi, kuten yhtiö on kertonut jo aiemmin. Tarkempi taloudellinen ohjaus ensi vuodelle annetaan vuoden 2009 tilinpäätöksen yhteydessä.

Metsäkonevalmistaja Ponssen osake on ollut kovassa, yli kaksinumeroisessa nousussa Helsingin pörssissä tänään.

Ponssen hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos Einari Vidgrén sanoi Savon Sanomissa, että Ponsselle putoilee maailmalta nyt kiihtyvään tahtiin tilauksia. Vidgrén arvioi, että yhtiö tekee ensi vuodelta voitollisen tuloksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?