Palvelualan yritysten usko horjuu yhä pahasti - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Palvelualan yritysten usko horjuu yhä pahasti

Elinkeinoelämän keskusliiton tänään julkistaman luottamusindikaattorin mukaan palvelualoilla luottamus edelleen heikkeni huhtikuussa.

27.4.2009 9:28 | Päivitetty 27.4.2009 9:35

Myös teollisuuden ja rakennusalan luottamus on edelleen heikolla tasolla, vaikka lukemat hieman kohenivatkin maaliskuusta.

Palveluyritysten luottamusta kuvaava indeksi laski 34 pistettä nollan alapuolelle oltuaan maaliskuussa 30 pistettä pakkasella. Tämänhetkinen taso on kyselyn historian heikoin. Luottamusindikaattorin pitkäaikainen keskiarvo on 18 pistettä nollan yläpuolella.

Teollisuuden luottamusindikaattori koheni kahdella pisteellä, mutta on edelleen 33 pistettä negatiivinen. Teollisuuden tilauskanta on maaliskuisella, alhaisella tasolla, mutta kapasiteetin käyttöaste on kyselyn perusteella hieman parantunut.

Myös rakentamisen luottamus parani hieman maaliskuuhun verrattuna, mutta oli edelleen erittäin heikko. Huhtikuun indeksi oli 55 pistettä pakkasella maaliskuun tarkistetun -61 pisteen jälkeen. Rakennusyritykset luonnehtivat tilauskantaansa huomattavan pieneksi ja odottavat henkilöstönsä määrän lähikuukausina jatkavan voimakasta vähenemistään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?