Finn Flare rakentaa vaateketjua Suomeen - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Finn Flare rakentaa vaateketjua Suomeen

Venäläiseen omistukseen siirtynyt suomalaismerkki Finn Flare palaa Suomeen vuosikymmenien tauon jälkeen. Finn Flare on perustanut ensimmäisen myymälän Helsinkiin, ja ensi vuonna tähtäimessä on kaksi uutta myymälää.

Finn Flare -muotia vuodelta 1966.­

11.9.2008 18:35 | Päivitetty 11.9.2008 18:35

Finn Flaren ensimmäisen Suomen liikkeen avajaisia vietettiin tänään torstaina Helsingin Mikonkadun liikkeessä.

Vanha tuttu suomalaismerkki hiipui pari vuosikymmentä sitten Suomessa, mutta on samanaikaisesti noussut hurjaan menestykseen Venäjällä. Venäläinen yrittäjä Ksenia Rjasova osti jo vuonna 1998 vaatemerkin oikeudet Venäjällä suomalaiselta Raimo Aaltoselta.

– Finn Flare -merkki otettiin käyttöön 60-luvun puolivälissä, kun yritys aloitti vientikaupan. Esimerkiksi Neuvostoliittoon myytiin miljoonia ja miljoonia vaatteita. Vielä 1970- ja 1980-luvulla vaatteita myytiin Suomessa hyvin, kertoo Raimo Aaltonen, joka nykyisin toimii yhtiön neuvonantajana Suomessa.

Venäjällä ja Kazakstanissa

Finn Flare -myymälöitä on Venäjällä jo noin 300 ja lisäksi merkkiä myydään tavarataloissa. Myymälöitä on myös Kazakstanissa.

Aaltosen mukaan merkki palaa Suomeen paljonkin uudistettuna. Tuotteet ovat uusien ihmisten suunnittelemia, mallisto on paljon laajempi ja nuorekkaampi. Pääsuunnittelija on italialainen Guisi Lara.

Tähtäimessä koko Skandinavia 

Suomen valloitusta ei aiota pysäyttää yhteen myymälään, vaan ensi vuonna tarkoitus on laajentua Tampereelle ja Lappeenrantaan.

Suomen kautta tunnustellaan myös maaperää laajentumiselle muualle Skandinaviaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?