Bensakauppiaat tienaavat kahvinmyynnillä - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Bensakauppiaat tienaavat kahvinmyynnillä

Suomen kalleinta dieseliä myyvä bensiinikauppias väittää, että isot huoltamot myyvät bensiiniä nollakatteella ja tienaavat pullakahvin myynnillä.

9.6.2008 16:24 | Päivitetty 9.6.2008 17:03

Laukaan Seo-huoltamolla diesel-litra maksoi maanantaina 1,60 euroa. 95-oktaanisen bensiinin hinta oli 1,68 euroa. Laukaan huoltamo on korottanut polttoaineen hintoja muita huoltamoja reippaammin.

Huoltamoyrittäjä Matti Haapaoja väittää, että hän kuuluu maan harvoihin bensakauppiaisiin, jotka uskaltavat pyytää tuotteista oikeita katteita. Haapaojan mukaan isot huoltamoketjut myyvät bensiiniä nollakatteella tai tappiolla. Monet myyvät vanhoja varastoja vanhaan hintaan.

Haapaojan mukaan huoltamoketjut saavat katteensa pullakahvien ja muiden oheistuotteiden myynnistä. Autoilijat kun eivät huomaa yhtä helposti kahvikupin kallistumista.

– Kävin viikonloppuna Pohjanmaalla Veljekset Keskisen liikkeessä. Siellä kahvikuppi maksoi ennen euron. Nyt hinta on 1,50 euroa, Haapaoja kertoo.

Haapaoja mainostaa, että hän on onnistunut pitämään kahvikupin hinnan ennallaan bensiinin rajun hinnankorotuksen aikana. Hänellä polttoaineen myynti tuo vain osan tulovirrasta.

Polttoaine.net-hintavertailun mukaan 95-oktaanisen bensiinin keskihinta oli maanantaina 1,548 euroa litralta. Diesellitra maksoi keskimäärin 1,427 euroa litralta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?