Kolumni - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Kolumni: Komia on aina komia

Nanna Hietala on ylihärmäläisen, maa- ja metsätalouskoneita valmistavan Junkkari Oy:n toimitusjohtaja.

Nanna Hietala on ylihärmäläisen, maa- ja metsätalouskoneita valmistavan Junkkari Oy:n toimitusjohtaja.

Julkaistu: 27.11.2007 10:04, Päivitetty 3.12.2007 14:25

Sanotaan, että täällä Pohjanmaalla kaikki on ”leviää, komiaa ja isoompaa” kuin muualla.

Pohjalaisuuteen yhdistetään monesti suunnaton itsetunto ja jonkinlainen uhoaminen. Puheiden mukaan meillä taivas on korkeammalla kuin muualla ja kaikki tuntuu olevan yhtä "ameriikkaa".

Vaatimattomuus on hyve. Siis kaikkialla muualla paitsi Pohjanmaalla, missä pitää aina pistää hiukan paremmaksi kuin muut.

Pohjalaisuus on parina viime vuotena ollut paljon esillä mediassa. Esimerkiksi Duudsonit ja Lauri Tähkä ovat omalla tavallaan tuoneet pohjalaisuuttaan esiin. Duudsonit panostavat pohjalaisen uhon voimaan ja Tähkä puolestaan hurmaa juroilla pohjalaisilla riimityksillään.

Itse olen ylpeä pohjalaisuudestani ja viihdyn täällä maailman navalla vallan mainiosti. Täällä on "natiivina" helppo olla ja hengittää, mutta välttämättä se ei ole sitä muualta muuttaneille.

Meillä pohjalaisilla on tapana puhua asiat halki, poikki ja pinoon. Ulkopuolisesta se voi tuntua hyvinkin brutaalilta. Kotiutuminen Pohjanmaalle voi ottaa aikansa.

Neuvona tänne suunnalle muuttoa suunnitteleville voisin sanoa, että on parasta olla ottamatta asioita liian henkilökohtaisesti.

Työvoimapula on toinen ajankohtainen aihe. Yritykset kilpailevat yhä kiivaammin osaavasta työvoimasta. Varsinkin meillä maaseudulla tästä voi tulla tulevaisuudessa suuri ongelma.

Yrityksemme sijaitsee Ylihärmässä, missä työpaikkaomavaraisuus on 150 prosentin tienoilla. Härmässä ja sen lähikunnissa on paljon metallialan pk-yrityksiä, jotka jo nyt kilpailevat niukoista osaajaresursseista keskenään.

Miten piskuinen Härmä pystyy tulevaisuudessa kilpailemaan isompien ja seksikkäämpien paikkakuntien kanssa osaajista?

Koskaan ei tunnu olevan hyvä. Vielä 1990-luvulla pyrittiin synnyttämään mahdollisimman paljon työpaikkoja. Ongelma on kääntynyt päälaelleen eli nyt 2000-luvulla pitäisi synnyttää mahdollisimman paljon työntekijöitä.

Härmänmaan kunnat ja yritykset ovat yhdessä yrittäneet keksiä keinoja työvoimapulan ratkaisemiseksi.

Yksi kohderyhmä ovat olleet muualle muuttaneet pohjalaiset, joita yritetään kosiskella palaamaan juurilleen. Kulttuurishokki on heidän kohdallaan lievempi ja sopeutuminen helpompaa kuin muualta tulevilla.

Toisaalta taas tekisi mieleni sanoa, että ehkä meidän pohjalaisten pitäisi katsoa hiukan peiliinkin. "Aina ei tarvitte häjyyllä. Joskus vois vähä hyväälläkkin."

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta