Yrittäjä - Yrittäjä - Ilta-Sanomat

Päiväkirja: PAM:laiset kauppiaiksi

Kahvi- ja viestintäyrittäjä Petri Nieminen kirjoittaa yrittäjän päiväkirjaa tiistaisin ilmestyvässä Taloussanomien Yrittäjä-teemassa. Tällä viikolla kirjoittajaa mietitytti kaupan alan lakonuhka.

13.10.2007 10:00 | Päivitetty 12.10.2007 16:13

Viikko 40 

Maanantai Viikko alkoi tapaamisella. Päivällä hoitelimme rästitöitä ja Vilma kävi iltapäivällä ensimmäisen kerran hammaslääkärissä.

Amerikasta tulevat tavarat työllistivät Miaa, sillä ne uhkasivat jumittua Hampuriin.

Tiistai Aamulla kävin kaupungilla ja loppupäivän olimme porukalla toimistolla hommissa.

Kotimatkan varrella olevassa poliisitalossakin kaikki huoneet olivat jo pimeinä. Vain kattokerroksen edustussaunassa oli elämää.

Yrittäjänä tavoitteeni onkin jatkossa päästä sammuttamaan yhtä aikaa työhuoneeni valot rikospoliisin kanssa, ehtiä saunaan ennen poliisijohtoa ja pahoinpidellä harvemmin asiakkaita kuin järjestyspoliisi.

Keskiviikko Aamulla olin tapaamisessa kaupungilla ja samalla reissulla kävin katsomassa leikkauksesta toipuvaa kaveriani sairaalassa. Hoitohenkilökunnan keskittyminen oli kuulemma kohdentunut eilen ja tänään turhan paljon palkkaneuvotteluihin. Nukutuksesta herätessäänkin hän oli kuullut vain tiukkoja kannanottoja palkkavaatimusten oikeellisuudesta.

Palkka puhutti tänään myös kaupan alalla. PAM uhkasi lakolla. Minusta puheista voisi siirtyä tekoihin.

Ann Selin voisi ostaa vaikka kyläkaupan Savosta, kun alalla kerran menee niin hyvin ja kun hänellä on niin selvä käsitys siitä, miten hommia pitää hoitaa. Kannattaisi ruveta kauppiaaksi. Siinä asemassa voisi jo tehdäkin jotain.

Esimerkiksi voisi nostaa omaa ja työntekijöiden palkkaa ihan niin paljon kuin näkee tarpeelliseksi. Ei siihen mitään neuvotteluja tai lakkoja vaadita.

En halua kuitenkaan moittia ammattiyhdistystä, koska se luottaa perimmiltään yrittäjään. Järjestöt ovat antaneet jäsenmaksun keräyksenkin yrittäjälle.

Itse kyllä uskaltaisi antaa laskutustamme PAM:n tai SAK:n hoidettavaksi. Ei millään pahalla, mutta olen vain hiukan riskejä karttavaa sorttia.

Torstai Tänään oli heikko olo. Ehkä orastava flunssa. Sain silti työt tehtyä.

Perjantai Pitkästä aikaa oli normaali viikko. Työvoimavajauksen täyttäminen oli pakottanut kahtena edellisenä viikkona meidät hoitamaan tuplatyöt. Nyt normaali tahti tuntui lomalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?