Autokaupoissa vilkas kesäkuu – Kamux paransi tulostaan - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Autokaupoissa vilkas kesäkuu – Kamux paransi tulostaan

Käytettyjen autojen kauppaketju Kamux onnistui parantamaan kannattavuuttaan toisella vuosineljänneksellä, vaikka koronapandemia nirhaisi merkittävästi autokauppaa huhtikuussa.

Autoja myynnissä Kamuxin liikkeessä Helsingin Konalassa heinäkuussa 2020.­

13.8. 12:01

– Toukokuussa kaupankäynti alkoi elpyä, ja kesäkuussa kauppa kävi jo vilkkaasti. Nopean reagoinnin ja joustavan liiketoimintamallimme avulla onnistuimme parantamaan kannattavuuttamme poikkeuksellisissa olosuhteissa, sanoo Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski osavuosikatsaustiedotteessa.

Kalliokosken mukaan Kamuxin vahvuuksia toisella neljänneksellä olivat varastonkierto ja digipainotteinen toimintamalli, jonka ansiosta se pystyi tekemään autokauppaa myös liikkumisrajoitusten aikana.

Kamuxin tulos ennen veroja nousi huhti–kesäkuussa 7,7 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 6,0 miljoonasta eurosta. Liikevaihtoa kertyi 4,3 prosenttia vuodentakaista vähemmän eli 150,5 miljoonaa euroa vertailujakson 157,3 miljoonan euron jälkeen.

Liiketulos nousi lähes 15 prosenttia 7,7 miljoonaan euroon 6,7 miljoonasta eurosta. Osakekohtainen tulos kasvoi 0,16 euroon 0,12 eurosta.

Myytyjen autojen määrä oli toisella neljänneksellä 13 413 kappaletta eli lähes sama kuin vertailukaudella.

Kamuxin päämarkkina-alueella Suomessa sen liikevaihto supistui 7,5 prosenttia 109,3 miljoonaan euroon, mutta liiketulos nousi 19 prosenttia 9,0 miljoonaan euroon.

Ruotsissa liikevaihto kasvoi lievästi ja Saksassa yli 17 prosenttia, vaikka Saksan myymälät olivat viranomaisten määräyksestä suljettuina kaksi ja puoli viikkoa huhtikuussa. Ruotsissa tulos ja Saksassa tappio pysyivät lähes ennallaan.

Kamux ei julkaise lyhyen aikavälin näkymiä. Yhtiön keskipitkän aikavälin tavoitteena on liikevaihdon kasvattaminen kymmenellä prosentilla vuosittain vuosina 2019‒2022 ja saavuttaa vähintään neljän prosentin liikevoittoprosentti. Kamux toistaa arvionsa, että se ei todennäköisesti pääse näihin tavoitteisiinsa tänä vuonna.

Kalliokosken mukaan Kamuxin rahoitusasema on vahva mahdollisten uusien pandemia-aaltojen varalle.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?