Ilkan tulos parani – vaikea kevät repi ilmoitustuottoja - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Ilkan tulos parani – vaikea kevät repi ilmoitustuottoja

Viestintäkonserni Ilkka-yhtymän tulos parani toisella vuosineljänneksellä ja liikevaihto kasvoi vuoden takaisesta viime vuonna tehtyjen yrityskauppojen ansiosta. Huhti-kesäkuu oli kuitenkin kokonaisuudessaan vaikea, koska ilmoitustuotot laskivat yli 40 prosenttia.

Ilkka-yhtymän lehdet Ilkka ja Pohjalainen yhdistyivät tänä vuonna.­

10.8. 13:55

Ilkka-Yhtymän liikevaihto kasvoi viime vuoteen verrattuna huhti-kesäkuussa 24,1 prosenttia 11,3 miljoonaan euroon. Tulos ennen veroja parani 3,77 miljoonaan euroon, kun viime vuoden huhti-kesäkuussa tappiota tuli 139 000 euroa.

Liikevoittoa yhtiö teki 54 000 euroa, kun viime vuoden huhti-kesäkuussa liikevoittoa kertyi 217 000 euroa. Oikaistu oman toiminnan liikevoitto oli 247 000 euroa, kun vuotta aiemmin oli 123 000 euroa.

Osakekohtainen tulos koheni 0,15 euroon 0,00 eurosta.

Ilkan tulosta laski erityisesti ilmoitusmyynnin ja painopalveluiden heikko kysyntä.

Toimitusjohtaja Olli Pirhonen kertoo tulostiedotteessa, että huhti-kesäkuussa media- ja markkinointipalveluiden liikevaihto laski 10,6 prosenttia 6,97 miljoonaan euroon. Ilmoitustuotto laski 41,4 prosenttia.

– Kesäkuussa ilmoitusmyynti elpyi hieman, mutta markkinatilanne jatkui erittäin haastavana. Painopalveluiden osalta kehitys jatkui heikkona koko toisen vuosineljänneksen aikana, Pirhonen sanoo.

Painopalveluiden ulkoinen liikevaihto laski huhti-kesäkuussa 35 prosenttia 867 000 euroon.

Ilkka-Yhtymä osti viime vuonna somessa.comin, Myynninmaailman sekä tämän vuoden tammikuussa Liana Technologiesin.

Pirhonen kertoi, että uusien liiketoimintojen osalta liiketoimintaa heikentävät vaikutukset ovat vaikutuksiltaan rajatumpia.

Liana Technologies raportoitiin omana markkinoinnin ja viestinnän teknologiapalveluiden segmenttinä, jonka ulkoinen liikevaihto huhti-kesäkuussa oli 3,50 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 242 000 euroa.

Ilkka-yhtymä pitää näkymänsä ennallaan, mutta muistuttaa, että niihin liitty edelleen paljon epävarmuutta. Konserni arvioi, että yritysostoista johtuen liikevaihto nousee edellisvuodesta. Yhtiö arvioi koronavirusepidemian ja siihen liittyvien rajoitustoimien heikentävän liiketoiminnan kannattavuutta, minkä vuoksi oikaistu oman toiminnan liikevoitto laskee.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?