TE: Ainakin kaksi paperitehdasta uhataan lakkauttaa – uhattuna tehtaat Jämsässä, Kemissä ja Kouvolassa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

TE: Ainakin kaksi paperitehdasta uhataan lakkauttaa – uhattuna tehtaat Jämsässä, Kemissä ja Kouvolassa

Talouselämän haastattelemien nimettömänä pysyttelevien asiantuntijoiden mukaan tulilinjalla ovat UPM:n kaksi tehdasta Jämsässä ja Stora Enson Veitsiluodon-tehdas Kemissä.

Stora Enson Veitsiluodon tehtaiden satamassa puretaan laivasta tuontipuuta.­

7.8. 13:29

Korona on romauttanut paino- ja hienopapereiden kysynnän, eikä se palaa entiselleen pandemian jälkeen. Graafisten papereiden kysyntä on jo pitkään heikentynyt viiden prosentin vuosivauhtia, mutta korona sai markkinat syöksymään.

Erityisesti kysyntäromahdus iskee paperiteollisuuden markkinajohtajaan UPM:ään ja markkinakakkoseen Stora Ensoon, Talouselämä arvioi.

Lehden haastattelemat asiantuntijat ennustavatkin metsäyhtiöiden lakkauttavan jatkossa kokonaisia tehtaita.

Uhan alla ovat etenkin sisämaassa sijaitsevat paperitehtaat, joissa on paljon vanhoja koneita, joihin pitäisi investoida.

Talouselämän mukaan uhattuna on kolme tai neljä suomalaista paperitehdasta. Näitä ovat UPM:n kaksi tehdasta Jämsässä sekä Stora Enson Veitsiluodon-tehdas Kemissä ja mahdollisesti myös Anjalankosken tehdas Kouvolassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?