Sammon tulos heikkeni – oli kuitenkin odotettua parempi - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Sammon tulos heikkeni – oli kuitenkin odotettua parempi

Vakuutuskonserni Sammon tulos oli vuoden toisella neljänneksellä alkuvuoden tavoin laskussa, mutta ylsi aavistuksen markkinaodotuksia paremmaksi.

5.8. 12:08

Sammon tulos ennen veroja jäi huhti-kesäkuussa 407 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin ylsi 506 miljoonaan euroon. Laskua oli lähes viidennes.

Analyytikot odottivat ennustepalvelu Infront Datan keräämässä kymmenen analyytikon mediaaniennusteessa 403 miljoonan euron tulosta.

Osakekohtainen tulos painui 0,55 euroon edellisvuotisesta 0,73 eurosta, kun markkinaodotus oli 0,57 euroa.

Vahinkovakuutusyhtiö Ifissä tulos ennen veroja parani 254 miljoonaan euroon 242 miljoonasta. Markkinaennuste oli 244 miljoonaa euroa. Yhdistetty kulusuhde parani toisella vuosineljänneksellä 80,5 prosenttiin vertailukauden 83 prosentista.

Yhdistetty kulusuhde mittaa vakuutustoiminnan kannattavuutta. Se kuvaa korvaus- ja liikekulujen suhdetta vakuutusmaksutuottoihin. Jos kulusuhde on alle sadan, yhtiön tuotot ovat suuremmat kuin kulut.

Henkivakuutusyhtiö Mandatum Lifessä tulos ennen veroja laski 55 miljoonaan euroon viime vuoden 65 miljoonasta eurosta. Analyytikot ennustivat tuloksen laskevan 61 miljoonaan euroon.

Tanskalaisen Topdanmarkin tulososuus laski 52 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 53 miljoonasta eurosta. Markkinoilla oli ennustettu 55 miljoonaa euroa. Topdanmarkin yhdistetty kulusuhde pysyi lähes ennallaan 79,7 prosentissa.

Osakkuusyhtiö Nordeasta saatu tulososuus oli 48 miljoonaa euroa vuotta aikaisemmin osuuden ollessa 140 miljoonaa euroa. Analyytikot ennustivat juuri 48 miljoonaa euroa.

Sampo odottaa edelleen vakuutusliiketoimintojensa raportoivan hyvän vakuutusteknisen tuloksen tänä vuonna. Sijoitustoimintaan liittyy nyt tavallista enemmän epävarmuutta.

Ifin odotetaan nyt saavuttavan 82-85 prosentin yhdistetyn kulusuhteen, kun aiemmin sen ennakoitiin saavuttavan 84–87 prosentin suuruisen yhdistetyn kulusuhteen. Nordean vaikutuksen Sammon tulokseen odotetaan edelleen olevan yhä huomattava.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?