Sampo teki ostotarjouksen brittiläisestä Hastingsista – hallituksen jäseniltä vihreää valoa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Sampo teki ostotarjouksen brittiläisestä Hastingsista – hallituksen jäseniltä vihreää valoa

Vakuutuskonserni Sampo ja sijoitusyhtiö RMI ovat julkistaneet käteisostotarjouksen brittiläisen Hastingsin lopuista osakkeista.

5.8. 9:36 | Päivitetty 5.8. 13:07

Sampo kertoi kiinnostuksestaan brittiyhtiöön tiedotteella viikko sitten.

Tarjoushinta on 250 pennyä jokaisesta Hastingsin osakkeesta. Tämä antaa Hastingsin osakepääoman arvoksi 1,66 miljardiin puntaa eli noin 1,84 miljardia euroa.

Sammon sijoituksen suuruus olisi 1,16 miljardia puntaa eli 1,29 miljardia euroa.

Tarjoushinta vastaa noin 37,5 prosentin preemiota verrattuna Hastingsin osakkeiden kaupankäyntimäärillä painotettuun keskikurssiin 28. heinäkuuta päättyneeltä kolmen kuukauden ajanjaksolta.

Hastingsin riippumattomat hallituksen jäsenet aikovat yksimielisesti suositella, että osakkeenomistajat hyväksyvät ostotarjouksen.

Sampo ja RMI ovat perustaneet yhteisesti omistetun yhtiön Hastingsin hankkimista varten. Tarjouksen loppuunsaattamisen jälkeen Sammolla olisi omistuksessaan ja määräysvallassaan 70 prosenttia Hastingsista ja RMI:llä 30 prosenttia.

RMI on finanssialan yhtiöihin keskittyvä eteläafrikkalainen sijoitusyhtiö. Se on ollut Hastingsin osakkeenomistaja 29,7 prosentin omistusosuudella vuodesta 2017 lähtien, jolloin se hankki omistuksensa 248 pennyn osakekohtaiseen hintaan.

Sampo odottaa rahoittavansa hankinnan laskemalla liikkeeseen uuden noin 1 miljardin euron suuruisen hybridilainan ja rahoittavansa jäljelle jäävän osuuden olemassa olevilla käteisvaroilla.

Sammon mukaan sen tavoitteena on kasvattaa toimintaa vahinkovakuutusliiketoiminnassa. Osana tätä strategiaa Sampo on harkinnut maantieteellisen toiminta-alueensa laajentamista nykyistä laajemmalle.

Vuonna 1966 perustettu Hastings on Britanniassa johtava moottoriajoneuvovakuutuksia tarjoava vakuutusyhtiö ja se on viime aikoina laajentanut toimintaansa muihin vahinkovakuutustuotteisiin, mukaan lukien kotivakuutuksiin.

Hastingsin bruttovakuutusmaksutulo oli viime vuonna 962 miljoonaa puntaa keskimääräisten vakuutusmaksutulojen kasvaessa viisi prosenttia. Nettotulos oli 72 miljoonaa puntaa.

Sammon ja RMI:n tavoitteena on, että Hastings jatkaa toimintaansa itsenäisenä, mutta listaamattomana yhtiönä. Nykyisen johtoryhmän odotetaan jatkavan tehtävässään.

Sammon hallitus arvioi, että Hastings kasvattaa konsernin osakekohtaista tulosta ja oman pääoman tuottoa kaupan toteutumisesta seuraavasta ensimmäisestä täydestä vuodesta lähtien. Hastingsin hankinnalla tulee olemaan noin 5 prosentin positiivinen vaikutus Sammon osakekohtaiseen tulokseen.

Samanaikaisesti Sammon vakavaraisuusaseman odotetaan säilyvän vahvana, ollen noin 175 prosenttia.

Korjaus klo 10.24: Tarjoushinta on 250 pennyä jokaisesta Hastingsin osakkeesta.

Korjaus klo 13.07: RMI hankki omistusosuutensa omistuksensa 248 pennyn osakekohtaiseen hintaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?