Valmet lyö kampoihin Neles-kaupassa – tankkasi lisää osaketta - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Valmet lyö kampoihin Neles-kaupassa – tankkasi lisää osaketta

Konepajakonserni Valmet ei näytä hellittävän otettaan venttiiliyhtiö Neleksestä, vaan on päinvastoin kasvattanut omistustaan.

Venttiiliyhtiö Neleksen kyltti Vantaalla heinäkuussa 2020.

4.8.2020 14:16

Neleksen suurimpien omistajien luettelon mukaan Valmetilla oli heinäkuun lopussa 25,6 miljoonaa Neleksen osaketta. Tämä vastaa jo 17,06 prosentin omistusta yhtiössä.

Valmetin viestintäjohtajan Anu Salonsaari-Postin mukaan Valmetilla ei ole kuitenkaan varsinaista tavoitetta Neles-omistuksen kasvattamiselle.

– Emme julkaise omistuksemme kehittymistä yksityiskohtaisesti. Kuten olemme aiemmin kertoneet, Valmet haluaa olla pitkäjänteinen, aktiivinen omistaja Neleksessä. Ostamme Neleksen osakkeita, kun sen osakkeiden hinta tukee ostoa, hän toteaa kommentissaan uutistoimisto Startelille.

Neles listautui heinäkuun alussa pörssiin itsenäisenä yhtiönä. Se irtosi tällöin Outotecin kanssa fuusioituneesta Metsosta.

Valmet ilmoitti kesäkuussa ostavansa 14,9 prosenttia Neleksen osakkeista valtion sijoitusyhtiö Solidiumilta, joka on myös Valmetin suuri omistaja.

Ruotsalainen konepajakonserni Alfa Laval teki heinäkuun puolivälissä yllättäen tarjouksen Neleksestä, jota Neleksen hallitus tuki yksimielisesti.

Neleksen suurin yksittäinen omistaja Valmet ilmoitti, että se ei tue tarjousta. Valmetilla ei ollut vielä omaa edustajaa Neleksen hallituksessa.

Sen sijaan Neleksen toiseksi suurin omistaja, ruotsalainen sijoitusyhtiö Cevian on Alfa Lavalin tarjouksen takana.

Cevian ja yhtiön taustahahmo Christer Gardell olivat aikoinaan mukana myös järjestelyissä, kun Valmet irtosi itsenäiseksi pörssiyhtiöksi Metsosta. Valmet listautui pörssiin vuoden 2014 alussa.

Neles julkaisee osavuosituloksensa huomenna, samoin kuin Metso Outotec.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?