Helsingin pörssi käynnistynyt nousussa – Nokia ja Fortum vetureina - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Helsingin pörssi käynnistynyt nousussa – Nokia ja Fortum vetureina

Helsingin pörssi on perjantaiaamusta pirteänä.

Julkaistu: 31.7. 11:38

Myös muualla Euroopassa pörssikurssit suuntasivat ylöspäin.

Helsingin pörssin perjantai on käynnistynyt pirteässä nousussa. Tulosjulkistaja Nokia johti vaihtokärjessä nousua perässään Fortum.

Myös muualla Euroopassa pörssikurssit suuntasivat ylöspäin. Laaja eurooppalainen Stoxx 600 -indeksi oli aamulla edennyt 0,6 prosenttia.

Kotimaassa yleisindeksi OMXH oli kello 11.10 aikaan noussut 2,2 prosenttia 9595,94 pisteeseen. Vaihdetuimpien osakkeiden OMXH25 oli puolestaan kohonnut 1,8 prosenttia.

Vaihtoa oli kertynyt 128 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta verkkolaitevalmistaja Nokian osaketta oli 63 miljoonaa euroa.

Nokian osake oli harpannut 14,8 prosenttia 4,14 euroon. Yhtiön tulos löi selvästi analyytikoiden ennusteet, vaikka liikevaihto olikin odotettua pienempi. Samalla Nokia nosti näkymiään koko vuodelta.

New Yorkissa Nokian päätöskurssi oli eilen 4,45 dollaria eli noin 3,77 euroa.

Energiayhtiö Fortumin osake oli edennyt 4,2 prosenttia. Yhtiö kertoi tänään, että se harkitsee myyvänsä osuutensa ruotsalaisesta kaukolämpöyhtiö Stockholm Exergistä.

Koulutusyhtiö Sopranon osake oli pakittanut 12,5 prosenttia. Yhtiö perui tänään tulosohjauksensa ja kertoi syyksi Aasiassa peruuntuneen projektin sekä koronavirustilanteen aiheuttaman epävarmuuden.

Konepajoista Metso Outotec oli noussut 3,1 prosenttia ja Wärtsilä 0,3 prosenttia.

Eilen heikentyneen vakuutuskonserni Sammon osake oli tänään kääntynyt nousuun ja yhtiön A-osake oli kallistunut 1,5 prosenttia. Sampo kertoi toissapäivänä harkitsevansa brittiläisen vakuutusyhtiö Hastingsin ostamista.

Nordea-pankin osake oli noussut 0,8 prosenttia. Yhtiö kertoi tänään nimittäneensä Ulrika Romantschukin viestintä- ja markkinointijohtajakseen sekä johtoryhmän jäseneksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?