Lasku kiihtynyt Helsingin pörssissä – Fiskars ja Metsä Board nousevat laskevaa vaihtokärkeä vasten - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Lasku kiihtynyt Helsingin pörssissä – Fiskars ja Metsä Board nousevat laskevaa vaihtokärkeä vasten

Helsingin pörssi kuvituskuvassa.

Julkaistu: 30.7. 14:59

Myös Aasiassa ja Euroopassa on liikuttu pääasiassa alamäkeen.

Helsingin pörssin lasku on päivän mittaan kiihtynyt. Pitkälti miinuksella olevan vaihtokärjen ulkopuolella tulosjulkistajat Fiskars ja Metsä Board tekivät kuitenkin reipasta nousua.

Aasiassa kurssit liikkuivat pääasiassa alamäkeen ja Euroopassa suunta on ollut sama. Laaja eurooppalainen Stoxx 600 -indeksi oli iltapäivällä heikentynyt 1,7 prosenttia.

Kotimaassa yleisindeksi OMXH oli kello 14.40 laskenut 1,3 prosenttia 9450,72 pisteeseen. Vaihdetuimpien yritysten OMXH25 -indeksi oli puolestaan pakittanut 1,5 prosenttia.

Vaihtoa oli kertynyt 192 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta eli vakuutuskonserni Sampoa oli 36 miljoonaa euroa.

Sammon osake oli pakittanut 3,5 prosenttia. Yhtiö vahvisti eilen, että se harkitsee brittiläisen vakuutusyhtiö Hastingsin ostamista.

Sammon omistaman Nordean osake oli laskenut 2,2 prosenttia.

Verkkolaitevalmistaja Nokian osake oli pakittanut 2,4 prosenttia 3,59 euroon.

Kuluttajatuoteyhtiö Fiskarsin osake oli noussut 6,4 prosenttia. Yhtiön tulos kaksinkertaistui toisella neljänneksellä pitkälti tehokkaiden säästötoimien ansiosta.

Konepajoista Wärtsilä oli painunut 1,3 prosenttia ja Metso Outotec 0,8 prosenttia.

Eilen tulosjulkistuksensa myötä 8,8 prosentin nousun tehneen halpakauppaketju Tokmannin osake oli pakittanut 2,1 prosenttia.

Eilen puolestaan jyrkästi laskeneen lääkeyhtiö Orionin B-osake oli painunut edelleen 2,0 prosenttia. Yhtiö kertoi eilen, että sen kehittämä ALS-lääke ei saavuttanut tutkimuksissa sillä asetettuja tavoitteita.

Kartonkivalmistaja Metsä Boardin tulos ylitti analyytikkojen odotukset selvästi arvioitua heikommasta liikevaihdosta huolimatta. Yhtiön osake oli edennyt 2,5 prosenttia.

Ohjelmistoyhtiö QPR Softwaren osake oli laskenut 7,3 prosenttia pienellä vaihdolla. QPR:n liikevaihto laski ja tulos kääntyi tappiolliseksi toisella neljänneksellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?