Helsingin pörssin lasku jyrkentynyt – aamun tulosjulkistajia laskussa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Helsingin pörssin lasku jyrkentynyt – aamun tulosjulkistajia laskussa

Helsingin pörssi eli Nasdaq Helsinki 28. helmikuuta 2020.

Julkaistu: 28.7. 15:33

Innofactor ja Metso Outotec nousivat vastavirtaan.

Helsingin pörssin lasku on jyrkentynyt päivän edetessä. Aamun tulosjulkistajista YIT sekä Lassila & Tikanoja olivat laskussa, kun taas Innofactor eteni.

Muualla Euroopassa kurssit olivat niin ikään kääntyneet laskuun. Laaja eurooppalainen Stoxx 600 -indeksi oli iltapäivällä laskenut 0,3 prosenttia.

Kotimaassa yleisindeksi OMXH oli kello 14.40 vetäytynyt 0,6 prosenttia 9576,23 pisteeseen. Vaihdetuimpia osakkeita seuraava OMXH25 oli puolestaan heikentynyt 0,7 prosenttia.

Vaihtoa oli kertynyt 145 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta eli konepajakonserni Metso Outoteciä oli 13 miljoonaa euroa.

Eilen positiivisen tulosvaroituksen antanut Metso Outotec jatkoi nousuaan. Yhtiön osake oli iltapäivällä kallistunut 1,9 prosenttia.

Verkkolaitevalmistaja Nokia oli heikentynyt 0,8 prosenttia 3,66 euroon. New Yorkissa Nokian päätöskurssi jäi 4,34 dollariin eli noin 3,70 euroon.

Rahoitusalalla Nordea-pankin osake oli edennyt 0,8 prosenttia. Euroopan keskuspankki EKP kehotti tänään euroalueen pankkeja pidättäytymään osingonmaksusta ainakin vuoden loppuun saakka.

Hissi- ja liukuporrasvalmistaja Koneen osake oli halventunut 0,5 prosenttia. Yhtiö kertoi tänään toimittavansa Kiinan Shandongin provinssin pääkaupungin Jinanin metrolinjan ensimmäisen vaiheeseen 107 liukuporrasta.

Rakennuskonserni YIT:n liikevaihto supistui toisella neljänneksellä odotettua vähemmän. Myös yhtiön tulos koheni vertailukaudesta, mutta YIT:n osake oli tästä huolimatta heikentynyt 3,3 prosenttia.

Kiinteistöhuoltoyhtiö Lassila & Tikanojan tulos kääntyi toisella neljänneksellä tappiolliseksi. Yhtiön osake oli halventunut 3,6 prosenttia.

Ohjelmistoyhtiö Innofactorin osake oli edennyt 8,8 prosenttia. Yhtiö kertoi kasvaneesta tuloksesta ja liikevaihdosta ja arvioi sekä liikevaihtonsa että käyttökatteensa kasvavan tänä vuonna.

Konsulttiyhtiö Dovre Groupin osake puolestaan oli kallistunut 1,1 prosenttia. Yhtiö kertoi puolivuosikatsauksessaan kohonneesta liikevaihdosta ja tuloksesta. Dovre arvioi, että yhtiön liikevaihto jää hieman viime vuodesta, mutta liikevaihto olisi samalla tasolla.

Kuitumateriaaleja valmistavan Ahlstrom-Munksjön tulos ja liikevaihto laskivat selvästi vertailukaudesta ja alittivat ennusteet. Yhtiön osake oli heikentynyt 3,6 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?