Toimitila­hankkeet sotkivat YIT:n tuloksen vuoden takaista heikommaksi

Hankkeiden loppuselvityksissä on erimielisyyksiä. Niiden valmistuminen voi kestää joitakin vuosineljänneksiä.

Työmiehiä rakennustyömaalla Helsingissä 19. maaliskuuta 2020 (kuvituskuva).

28.7.2020 9:28

Rakennusyhtiö YIT:n oikaistu liikevoitto supistui huhti-kesäkuussa 5 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 28 miljoonasta eurosta. Liikevaihto laski 8 prosenttia 700 miljoonaan euroon. Tilauskanta laski 4,1 miljardiin euroon 4,7 miljardista eurosta.

– Koronaviruspandemian aiheuttamasta epävarmuudesta ja kysynnän ailahtelusta huolimatta YIT:n liiketoiminta eteni toisella vuosineljänneksellä hyvin ilman suurempia häiriöitä, kertoo toimitusjohtaja Kari Kauniskangas tiedotteessa.

Toimitila-yksikössä oli kuitenkin pulmia. Tulos oli Kauniskankaan mukaan heikko kolmen haastavan hankkeen valmistumisen ja niiden taloudellisten loppuselvitysten vuoksi.

– Erimielisyyksien vuoksi loppuselvitysten valmistuminen voi kestää joitakin vuosineljänneksiä, ja niillä voi valmistuessaan olla vaikutuksia tulokseemme, Kauniskangas arvioi.

Hankkeet ovat Myllypuron kampus sekä kauppakeskukset Hertsi ja Tripla Helsingissä.

Asuntoaloitukset hyvällä tasolla

Kauniskankaan mukaan asuntoaloitukset jatkuivat hyvällä tasolla, ja kauden aikana sovittiin merkittävistä asuntojen sijoittajakaupoista.

Hän kertoo, että myynti kuluttajille notkahti huhtikuussa selvästi, mutta kysynnän palautuminen huhtikuun jälkeen on ollut rohkaisevaa.

Kauniskangas arvioi, että keskeiset loppuvuotta koskevat epävarmuustekijät ovat koronaviruspandemian mahdollisen toisen aallon vaikutukset asuntojen kuluttajamyyntiin sekä hankkeiden valmistumisajankohtiin vuoden lopussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?