Pörssiviikko käyntiin vaisusti: Metso Outotec ja Uponor nousevat – Finnair laskee - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Pörssiviikko käyntiin vaisusti: Metso Outotec ja Uponor nousevat – Finnair laskee

Muualla Euroopassa tunnelmat olivat alavireiset.

Helsingin pörssi eli Nasdaq Helsinki 28. helmikuuta 2020.

27.7.2020 11:27

Helsingin pörssin viikko on käynnistynyt vaisusti ja vaihtokärjessä osakekurssit liikkuivat molempiin suuntiin. Kirkkainta nousua teki positiivisen tulosvaroituksen antanut Metso Outotec.

Muualla Euroopassa tunnelmat olivat alavireiset. Laaja Stoxx 600 -indeksi oli aamulla laskenut 0,4 prosenttia.

Kotimaassa yleisindeksi OMXH oli kello 11.10 laskenut 0,1 prosenttia 9688,75 pisteeseen. Vaihdetuimpia yrityksiä seuraava OMXH25 oli puolestaan heikentynyt 0,2 prosenttia.

Vaihtoa oli kertynyt 73 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta eli konepajakonserni Metso Outoteciä oli 13 miljoonaa euroa.

Metso Outotec antoi aamulla positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiön mukaan sen toisen neljänneksen hyvän kehityksen taustalla olivat koronaviruksen suhteellisen vähäiset vaikutukset kaivosteollisuuteen, hyvät tuotemarginaalit ja toimituskyky sekä nopeat ja onnistuneet toimenpiteet kustannusten säästämiseksi. Metso Outotecin osake oli edennyt 5,1 prosenttia.

Verkkolaitevalmistaja Nokian osake oli halventunut 0,7 prosenttia 3,70 euroon. New Yorkissa Nokian päätöskurssi perjantaina oli 4,30 dollaria eli noin 3,69 euroa.

Talotekniikkayhtiö Uponorin osake oli edennyt 7,7 prosenttia. OP on laskenut osakkeen suosituksen luokkaan ”pidä” aiemmasta ”lisää”-luokituksesta.

Lentoyhtiö Finnairin osake oli laskenut 3,5 prosenttia. OP asetti yhtiölle suosituksen ”pidä”.

Aamulla tuloksensa julkistaneen toimistotarvikeyhtiö Wulffin osake oli noussut 5,7 prosenttia. Yhtiö onnistui nostamaan tulostaan liikevaihdon laskusta huolimatta.

Vaihtokärjen tuntumassa nostolaitevalmistaja Konecranesin osake oli edennyt 4,5 prosenttia.

SEB laski tietotekniikkayhtiö Tietoevryn suosituksen tasolle ”pidä” aiemmalta tasolta ”osta”. Tietoevryn osake oli edennyt 0,6 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?