UPM:n tulos heikkeni odotettua vähemmän

UPM odottaa vertailukelpoisen liikevoiton jäävän tänä vuonna selvästi viimevuotista pienemmäksi.

23.7.2020 10:01

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liiketulos ja liikevaihto laskivat selvästi huhti–kesäkuussa, mutta jäivät ennakoitua suuremmiksi.

UPM odottaa vertailukelpoisen liikevoiton jäävän tänä vuonna selvästi viimevuotista pienemmäksi.

UPM:n vertailukelpoinen liiketulos laski huhti–kesäkuussa 203 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 345 miljoonaa euroa. Analyytikot olivat ennustepalvelu Infront Datan keräämässä mediaaniennusteessa ennakoineet 178 miljoonan euron liiketulosta.

Tulos ennen veroja laski 138 miljoonaan odotetun 300 miljoonasta eurosta, kun odotus oli 144 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos painui 0,19 euroon 0,46 eurosta odotuksen ollessa 0,22 euroa.

Liikevaihto aleni viidenneksen eli 2077 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 2605 miljoonasta eurosta. Analyytikot odottivat 2020 miljoonan euron liikevaihtoa.

Liikevaihdon laskuun vaikuttivat tiedotteen mukaan graafisten paperien toimitusten supistuminen sekä sellun ja paperien halpeneminen.

UPM:n mukaan koronaviruspandemia, siihen liittyvät sulkutoimenpiteet ja laskusuhdanne aiheuttavat edelleen suurta epävarmuutta.

Sulkutoimilla oli yhtiön mukaan erittäin negatiivinen vaikutus graafisten paperien kysyntään. Toisaalta ne tukivat merkittävästi tarramateriaalien ja erikoispaperien kysyntää alkuvuonna.

Vaikka kysyntävaikutusten normalisoitumisesta on varhaisia merkkejä, kehitys on yhtiön mukaan epävarmaa ja todennäköisesti asteittaista sen mukaan, miten sulkutoimia puretaan ja miten kuluttajakäyttäytyminen muuttuu.

Yleinen taloudellinen toimeliaisuus samoin kuin taloudellisen toipumisen laajuus ja nopeus vaikuttavat useimpien UPM:n tuotteiden kysyntään.

Paperin hintojen yhtiö ennakoi laskevan hieman tämän vuoden jälkipuoliskolla alkuvuodesta. Sellun myyntihinnat ovat alhaiset jälkimmäisen vuosipuoliskon alkaessa.

UPM jatkaa toimenpiteitä kiinteiden ja muuttuvien kustannusten vähentämiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?