Keskolta positiivinen tulosvaroitus - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Keskolta positiivinen tulosvaroitus

Rautakaupoissa kävi kova kuhina koronakeväänä.

Julkaistu: 10.7. 10:08

Erityisesti rakentamisen ja talotekniikan kaupassa liikevaihto ja vertailukelpoinen liikevoitto kasvoivat.

Kauppakonserni Kesko nostaa kuluvan vuoden ohjeistustaan koskien jatkuvien toimintojen vertailukelpoista liikevoittoa.

Yhtiö arvioi nyt jatkuvien toimintojen vertailukelpoisen liikevoiton tänä vuonna olevan haarukassa 430–510 miljoonaa euroa. Aiemmin yhtiö arvio jatkuvien toimintojen vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 400–450 miljoonaa euroa.

Huhti–kesäkuun jatkuvien toimintojen alustava liikevaihto oli noin 2 815 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 2 781,4 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto noin 155 miljoonaa euroa oltuaan viime vuonna 122,5 miljoonaa euroa.

Keskon tiedotteen mukaan liikevaihto ja vertailukelpoinen liikevoitto kasvoivat erityisesti rakentamisen ja talotekniikan kaupassa.

Päivittäistavarakaupassa liikevaihto ja kannattavuus on kehittynyt hyvin foodservice-liiketoiminnan myynnin laskusta huolimatta. Luvut perustuvat tilintarkastamattomiin alustaviin tietoihin.

Kesko julkistaa huhti–kesäkuun osavuosikatsauksen 23. heinäkuuta.

Koronatilanteen vaikutusta yhä vaikea ennustaa

Kesko perustelee tulosohjeistuksen nostoa ennakoitua paremmalla liikevaihdon kehityksellä rakentamisen ja talotekniikan kaupassa eri toimintamaissa sekä päivittäistavarakaupassa.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kuluttaja-asiakaskauppa on kehittynyt poikkeustilanteen aikana ennakoitua paremmin. Myös yritysasiakaskauppa sekä rautakaupoissa että Onnisella on jatkunut odotettua vahvempana.

Päivittäistavarakaupassa kaikkien ketjujen vähittäismyynti on kehittynyt ennakoitua paremmin ja kompensoinut foodservice-liiketoiminnan myynnin laskun.

Foodservice-liiketoiminnan lisäksi liikevaihto on laskenut Keskon mukaan selvästi myös autokaupassa. Yhtiö kertoo onnistuneensa hallitsemaan tilannetta ja kustannuksia eri liiketoiminnoissa haastavassa poikkeustilanteessa toteutettujen sopeutustoimien ansiosta.

– Vaikka koronatilanne on parantunut Keskon toimintamaissa, epidemian kehittymistä ja sen vaikutusta talouteen on edelleen vaikea ennustaa. Tästä johtuen vuoden 2020 tulosohjeistuksen vertailukelpoisen liikevoiton vaihteluväli on edelleen suuri, tiedotteessa huomautetaan.

Kesko julkistaa huhti–kesäkuun osavuosikatsauksen 23. heinäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?