Metso Outotec käynnistää Suomessa yt:t – aikoo vähentää enintään 280 työpaikkaa - Pörssiuutiset - Ilta-Sanomat

Metso Outotec käynnistää Suomessa yt:t – aikoo vähentää enintään 280 työpaikkaa

Työntekoa konepajayhtiö Metson murskaintehtaalla Tampereen Lokomossa elokuussa 2017

Julkaistu: 8.7. 12:19

Heinäkuun alussa yhdistynyt Metso Outotec aloittaa organisaationsa rakenteellisiin uudelleenjärjestelyihin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut Suomessa.

Neuvottelujen piirissä on valtaosa Metso Outotecin Suomen henkilöstöstä, noin 2400 henkilöä.

Metso Outotecin tiedotteen mukaan suunniteltujen uudelleenjärjestelyjen arvioitu vähentämistarve on yhteensä enintään 280 henkilöä, ja uudelleenjärjestelyjen vaikutukset eri henkilöstöryhmiin selviävät alustavan arvion mukaan syyskuussa.

Tiedotteen mukaan henkilöstövaikutusten ei arvioida kohdistuvan Outotec Turula Oy:n, Outotec (Ceramics) Oy:n ja Outotec (Filters) Oy:n toimintoihin eikä Metso Mineralsin Kivenmurskaus-liiketoimintaan.

Vastaavia, uuden organisaation rakentamiseen liittyviä neuvotteluprosesseja suunnitellaan paikallisten prosessien ja aikataulujen mukaisesti myös muissa Metso Outotecin toimintamaissa, tiedotteessa kerrotaan.

Metson Minerals-liiketoiminta ja Outotec yhdistyivät 1. heinäkuuta. Yhtiön tiedotteen mukaan uuden organisaatiomallin on tarkoitus mahdollistaa Metso Outotecin tehokas liiketoiminta sekä vastata asiakastarpeisiin ja vähentää kahden aiemman organisaation päällekkäisyyksiä sekä saavuttaa yhdistymiselle asetetut synergiatavoitteet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?